Искрен Веселинов: Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало

България бе последователна в политиката и позицията си към Скопие, но и бяхме много толерантни. Правителството взе правилна позиция и ще я защитава, каза депутатът от ВМРО

"Страстите в България се успокоиха и има много сериозна подкрепа на гражданите за позицията, която България зае. Страстите в Република Северна Македония тепърва ще горят, защото те имат да прочетат собственото си минало", смята депутатът от Обединени патриоти/ВМРО Искрен Веселинов.

По негово мнение Република Северна Македония тепърва има да преоткрие своето минало.

"Три десетилетия ние се движихме по линията на компромиса. Имайки ги за най-близките хора, за най-близкия народ ние допускахме компромиси, компромиси, компромиси. Ако бяхме допуснали този последен компромис, мисля, че те никога нямаше да се върнат към дебата за миналото", каза депутатът.

Това, което страната ни е поискала, е да има още една преговорна глава за добросъседство, за има ясна пътна карта и да имаме в лицето на Република Северна Македония един приятел и един съюзник в Европейския съюз, а не държава, която гради своята идентичност на антибългаризъм, обясни Веселинов.

Според него ние сме били последователни, но и доста толерантни. В случая имаме твърда позиция, за която той се надява правителството да продължи да отстоява.

"България бе последователна в политиката и позицията си към Скопие, но и бяхме много толерантни. Правителството взе правилна позиция и ще я защитава", каза още той.

Репресията към България е дълго наслоявана у македонците, допълни депутатът.

Няма драма с темата език, категоричен бе Искрен Веселинов.

Народният представител коментира и Бюджет 2021 г.: Това е социален бюджет, който изпълнява обещанията за повишаване на доходите и пенсиите, каза той.

"Пандемията промени икономическата обстановка. Този бюджет постави началото на много нови политики", съобщи Искрен Веселинов.

 

 

Станете почитател на Класа