Нинова и Борисов запалиха корпоративна война в БСП

Нинова и Борисов запалиха корпоративна война в БСП
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.04.2021
  • Share:

Думите на червената председателка Корнелия Нинова, че в продължение на 4 години лично премиерът в оставка Бойко Борисов е плащал на конкретни лица от БСП, за да разбиват партията отвътре и за да търсят начини да пробият за нейната оставка, отекнаха чак до Бургас, откъде Петър Кънев стана депутат в новия парламент.

 

По наша информация обвинението на Нинова вбесило социалистите, защото те преценили, че това е явна атака срещу бизнесмена и бесепари, близки до него, а причината се корени в обществената поръчка за скъпите екостикери, с които ще се лепят всички автомобили след тазгодишните технически прегледи, за да се обозначи нивото на вредни емисии, изпаряващи се от ауспусите им.

 

Производител на стикерите е именно Петър Кънев и неговата фирма "Демакс". Въпреки че тя е единствената на територията на страната с подходящите производствени мощности, Нинова била бясна заради договорката тъкмо тази компания да влиза в толкова апетитна сделка с досегашната власт. 

 

"Да, господин Борисов, чувам викове за оставка пред "Позитано" от хора, на които плащате четири години, за да ми вземат главата и да разбиват БСП отвътре, защото само нас не можахте да купите. Интересно е, че в изброяването на имена днес пропуснахте най-големите си любимци в БСП, които в продължение на години захранвате с обществени поръчки, покупко-продажба на имоти, на горива. ВЕЦ-ове, назначения. Като сте казали "А", кажете и "Б". Едно знам със сигурност - и до Я да го изкарате, мен ме няма във Вашата азбука", каза тя. А опонентите й веднага я захапаха за това, че има предвид Кънев. 

 

По наша информация в Ниновия куб на нарочените попадали и Кирил Добрев с ВЕЦ-а му, и БАЕЗ, където видна щерка на доайен сред социалистите е ръководен кадър. 

 

Премиерът в оставка даде извънреден брифинг в неделя, на който обяви, че е "помагал" на хора от БСП и членове на "новите" партии, като изброи конкретни имена. Например сестрата на Драгомир Стойнев с място в агенция "Митници".

Станете почитател на Класа