Тошко Йорданов разкри позицията на "Има такъв народ" за Северна Македония

Тошко Йорданов разкри позицията на "Има такъв народ" за Северна Македония
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.06.2021
  • Share:

Редно е Република Северна Македония /РСМ/ да бъде присъединена към ЕС, но това е много дълъг процес, който ще завърши, когато изпълнят критериите. Това коментира пред студенти в Пловдив зам.-председателят на "Има такъв народ" /ИТН/ Тошко Йорданов. Той, заедно с колегата си Ивайло Вълчев и лидера на партията Слави Трифонов, разговаряха със студентите повече от два часа.

 

Трифонов отбеляза, че без РСМ да изпълни необходимото, за да сме спокойни всички ние, като народ, по отношение на историята ни и на това "какво представлява Македония", мнението им като партия ще е еднакво с това на всички българи.

 

 

 

 

Никой не може да ни вземе историята. Дори да приемем вариант, в който е започнал процес за присъединяване на РС Македония, той може да трае 10-15 години, обясни Тошко Йорданов. За нещастие на тези, които твърдят, че има "македонска нация през Средновековието", всъщност няма нито един исторически извор по темата, посочи Йорданов в отговор на въпрос на студента Мартин Томов от Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив. Той настоя за отговор на въпроса "трябва ли да интегрираме Република Северна Македония на всяка цена". "Македония е редно да бъде присъединена към ЕС, защото цивилизационно е част от Европа, но това е много дълъг процес, който ще завърши тогава, когато те изпълнят нещата, които трябва да изпълнят", категоричен бе Йорданов.

Станете почитател на Класа