Нинова минути преди да получи мандата: Разговарях със Слави за...

Нинова минути преди да получи мандата: Разговарях със Слави за...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.08.2021
  • Share:

Ще поканим и Слави Трифонов на лидерска среща за разговори. Говорихме скоро, не мога да си спомня кой ден точно. Разговаряхме за правителството. Без има такъв народ не може да има правителство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Денят започва по БНТ малко преди да ѝ бъде връчен третия мандат.

 


"Трябва да се опитаме да намерим общото и да изгладим различията, които се появиха в първия тур преговори.", посочи тя. По думите ѝ важно е първо политиката, която ще се прави и след това персоналният състав, който ще ги изпълнява. 

"Имаме добър ресурс кой ще ги изпълнява. Имаме на какво да стъпим и имаме общо виждане, че трябва да има парламент заради кризите, които ни чакат. Да нашата роля е на медиатор в момента и за това ние няма да предложим готов министерски съвет и мин председател, защото знаем, че миналия път това не стана. Длъжни сме да опитаме", заяви лидерът на БСП.
 
Тя коментира и отказа на БСП да подкрепи предложеното правителство от ИТН. "Ние изразихме резерви по отношение на един от кандидатите на правителството на ИТН и затова не го подкрепихме правителството им", каза тя.
 
Нинова разкри и в какъв ред ще действат от БСП, след като получат мандата. "Ще започнем първо с политическия документ, след това отваряме разговора за министри и премиер, всеки може да предложи и в спокоен разговор заедно да решим. Обмисляхме какъв да е подходът и ще започнем с всяка партия разговори и накрая ще направим четиристранна среща", заяви тя и допълни "На тази среща, трябва да са лидерите, за да поемат отговорност. Позицията на Слави и ИТН е много важна защото са първа политическа сила, важно е той какво ще каже, но нека го каже лично".

Станете почитател на Класа