Александър Симов е изхвърлен от парламента - БСП е без депутати в още седем области

Александър Симов е изхвърлен от парламента - БСП е без депутати в още седем области
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.10.2022
  • Share:

Остриетата на ДБ и БСП Антоанета Цонева и Александър Симов не влизат в следващия парламент. От него отпада и бившият вицепремиер и "зелен" министър Борислав Сандов. Това става ясно от разпределението на мандатите по райони.

 

 

Цонева, която е водач на листата на ДБ за Пазарджик и на тази за 26 МИР София-област, не влиза в парламента, тъй като ДБ не успяха да получат мандат и в двата избирателни района. 

В Пазарджик Цонева обяви епична битка на Делян Пеевски и мафията. Пеевски бе водач на листата на ДПС.

Антоанета Цонева успя да събере само 2 643 гласа, а за Делян Пеевски гласуваха 14 621 души.

От парламента отпада и бившият министър на екологията и вицепремиер Борислав Сандов. Той беше на комфортното второ място в столичния 24 МИР – веднага след лидера на ДБ Христо Иванов.

„Зеленият“ коалиционен партньор обаче е бил изхвърлен от избираемата позиция от четвъртия в листата Мартин Димитров и шестата Кремена Кунева, които са били преференциално посочени от повече избиратели. Димитров изпреварва и Христо Иванов, но той не може да бъде изместен, тъй като е водач на листа – т.е. автоматично получава и всички преференции на хора, които не са посочили нищо.

 

 

Острието на БСП Александър Симов също не успя да се пребори за депутатско място в Перник, а БСП загуби депутати от още седем области - Видин, Силистра, Кърджали, Благоевград, Габрово, Смолян, Разград и Търговище. 

P.S.-/ПИ/Дали е случайно изхвърлянето на Симов от парламента, само може да се предполага!? Но никак не е случайно, че Нинова го изпрати на заколение в Перник, където опозиционните настроения срещу нея и срещу него хич не са слаби. И това е естествено, щом дори кметът Станислав Владимиров е сред бъдещите кандидати за лидерския пост на столетницата. Въпросът е дали Корнелия го изпрати там за да омайва с красноречие бабите или го  сложи на дръвника, знаейки, че ще бъде "обезглавен"!? По-вероятното е второто, защото Симов вече не и е нужен. 

Такава е съдбата на всички безгръбначни в политиката! Рано или късно, те биват изхвърлени на бунището дори от тези, пред които са превивали гръб!

Станете почитател на Класа