Двама основни претенденти за председател на СДС

Сава Петров

Двама основни претенденти се борят за лидерския пост на СДС. Това са сегашният председател на партията Мартин Димитров и неговият заместник и шеф на софийската организация на сините Любен Петров, съобщиха за „Класа“ източници от „Раковски“ 134. Кой ще застане начело на СДС, ще се реши на вътрешнопартиен избор, който ще се проведе в два тура на 29 ноември и 6 декември. Датите бяха определени на проведената в събота (17 октомври) XIX Национална конференция на партията в столицата, която протече много бурно. На нея Димитров бе обвинен от Петров, че е направил коалицията с ДСБ като „танго за двама, в което СДС е бил поставена в ролята на жената“.
Състезанието за лидерския пост на СДС ще бъде скучно - прогнозира за „Класа“ депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров. Според него едва ли столичната организация на сините ще издигне още един кандидат, освен може би Петров, а още по-малка е вероятността другите структури в страната да направят своя номинация.
Възможно е в надпреварата да се включи и сегашният главен секретар на СДС Иван Сотиров. На последните избори за лидер на партията на 17 декември 2008 г. той стигна до балотаж с Мартин Димитров. „Не съм взел още окончателно решение“, каза за „Класа“ Сотиров.

Станете почитател на Класа