Фандъкова обеща да не вдига данъците, Кадиев иска нов зоопарк

Моята задача е да убедя столичани, че четиригодишната програма за развитие на столицата, съставена при началото на мандата на кмета Бойко Борисов, ще продължи да се изпълнява, каза вчера кандидатът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че в условията на криза трябва внимателно да се подхожда към всички решения, които касаят бюджета.
“Следващата година ще е тежка и аз поемам ангажимента, че няма да се увеличават данъците в столицата“, каза още кандидатът на ГЕРБ. По-рано вчера Фандъкова се срещна с представители на студентските съвети и ги увери, че въпреки кризата, ако тя стане кмет, пари за ремонти в студентските общежития ще има. Тя обеща и по-голяма сигурност в студентското градче.
„Най-големият проблем на София в данъчната част са не толкова
данъчните ставки, а събираемостта“, каза вчера пред БТА
кандидатът на БСП Георги Кадиев. Той посочи, че в момента общината събира само това, което някой е решил да плати доброволно, и този факт трябва да се промени. Кадиев се зарече, че ако спечели изборите, София ще има нов главен архитект, нови заместник-кметове, нови директори на дирекции и кадрови промени в общинските дружества. Според него градът се нуждае и от нова зоологическа градина, която да замени сегашния „бетонен гълъбарник“.

Станете почитател на Класа