РЗС взима два етажа от сградата на царистите

Иглика Горанова

РЗС ще вземе два етажа от сградата на НДСВ, която се намира на столичната улица „Врабча“ 23. Това съобщи пред „Класа“ областният управител на София Данаил Кирилов. „Изготвил съм предложение до министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който отговаря за държавните имоти, и той би следвало да го внесе на заседание на МС“, съобщи Кирилов. И обясни, че в момента РЗС не ползва държавен имот, а по закон партията, която има парламентарна група, трябва да получи офис. В предложението му до Плевнелиев фигурира и разширяване на партия „Атака“. В момента тя ползва офиси на „Врабча“ 1, но те не са й достатъчни. Ако предложението на Кирилов бъде одобрено, партията на Волен Сидеров ще получи 3-тия етаж, който в момента се ползва от БЗНС. На 11 ноември МС реши, че БЗНС вече не може да го ползва, защото не отговаря на изискванията в закона. За нуждите си „Атака“ иска и помещения на „Славейков“ 10 А.
„Имам готовност да предложа наемът на партиите да се вдигне така, че цените да станат наполовина пазарни“, каза още Кирилов. Той заяви, че в момента партиите плащат по 1 лв. на кв. м, а цените трябва да станат минимум 3 евро на квадрат. „Така партиите малко ще се свият“, прогнозира областният управител на София. През декември той ще предложи на МС да бъде отменен текст от закона, който разрешава на партиите да си купуват централите.


Кой колко плаща

За цялата сграда на „Позитано“ 20 БСП плаща месечен наем от 5750 лв. Проверка на областната управа, за която в. „Класа“ писа, показа, че социалистите преотдават под наем помещения, като крият колко получават. СДС плаща за „Раковска“ 134 1784 лв., ДСБ брои месечно за сградата си на „Витошка“ 18 - 948 лв., НДСВ плаща 3123 лв. Най-малко дава „Атака“ - 207 лв. „ГЕРБ няма да напуска 17-ия етаж на малкото НДК“, каза пред „Класа“ Кирилов.


Яне Янев иска мораториум върху имотите на Симеон

РЗС внесе вчера в Народното събрание предложение за налагане на мораториум върху експлоатацията, строителните дейности и върху действията на разпореждане със сгради, поземлени имоти, земеделски земи, гори и движими вещи, за които има постановени решения за признаване и възстановяване правото на собственост, или са дадени като обезщетение на наследниците на бившите царе Фердинанд I и Борис III. От партията смятат, че реституцията в полза на Симеон Сакскобургготски е извършена незаконосъобразно. Яне Янев призова да се спре сечта в тях.

Станете почитател на Класа