СДС иска да дели държавната субсидия с ДСБ 2 към 1

Държавната субсидия за Синята коалиция като парламентарно представена фракция още не е усвоена, защото от СДС претендират тя да бъде разпределена в съотношение 2 към 1, което отразява и съотношението на депутатите в парламента. Това заявиха пред „Класа“ източници от „Раковски“ 134 вчера. Кандидатът за лидер на СДС на предстоящите вътрешни избори на 29 ноември Иво Цанев потвърди пред наш репортер, че между партиите на Мартин Димитров и Иван Костов има нерешени финансови проблеми.
„Остава нерешен проблемът с държавната субсидия за Синята коалиция. Говори се, че тя ще се разпредели 50 на 50, а това не е логично, тъй като пропорцията на депутатите в парламента е в полза на СДС“, заяви Цанев пред „Класа“. Според него от ДСБ са заявили, че са инвестирали поравно в предизборната кампания и по същата логика поравно трябва да се разпредели и субсидията. „Предстоят вътрешни избори и за това някои хора от СДС държат по някакъв начин да им се чуят гласовете“, коментира пред „Класа“ Даниел Митов от ДСБ. „Проблемът със субсидията не е важен и належащ, Синята коалиция ще постигне консенсус“, заяви Митов.
Фактът, че СДС нямаше свой кандидат на кметските избори в София беше грешка, каза още Иво Цанев. Той заяви вчера в Пловдив, че партията е разцепена на различни лобита и интереси и това й пречи да води активна политика по места. Той призова сегашният лидер Мартин Димитров да оттегли кандидатурата си и да спре лошото кадруване в организацията. Цанев смята, че сегашното ръководство изолира личности, които от години работят за синята идея, за сметка на хора, външни за партията и без възможности.
Споразумение между ГЕРБ и Синята коалиция ще защитава интересите на Синята коалиция в Столичния общински съвет. Там вече има обединено мнозинство около Йорданка Фандъкова – осигурено от ГЕРБ, СДС, ДСБ и „Атака“. Това заяви вчера общинският съветник на ДСБ в София Петър Москов. „Вече 4 години сме опозиция в СОС, сега можем да станем част от управлението на града“, заяви лидерът на софийската организация на тъмносините Атанас Атанасов.

Станете почитател на Класа