Генералчето Атанасов се моли на хората да дадат власт на ПП-ДБ и се изкара жертва на военното разузнаване

Генералчето Атанасов се моли на хората да дадат власт на ПП-ДБ и се изкара жертва на военното разузнаване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.03.2024
  • Share:

80% от българските граждани не искат избори, каза той

 

 

И в тв студиото ген. Атанас Ананасов продържи с унизителното си поведение, като го обърна на молба към избирателите да дадат отново властта на ПП-ДБ и се азкара жертва на военното разузнаване.

Ще върнем втория мандат, нямаме подкрепа за създаване на правителство. Всичко ще приключи днес в 15 ч, заяви в ефира на БНТ ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ и съпредседател на ДБ.

Според него е по-добре изборите да бъдат 2 в 1 - едновременно за европейски и за национален парламент. "Най-малкото, защото така ще се спестят 100 млн. лв.", посочи той.

"Отиваме на избори. Ако искате да проведем реформи, трябва да ни дадете власт", обърна се с молба към гражданите Атанасов. И потвърди, че и след изборите вероятният им партньор е ГЕРБ.

Отговорността за това, че отиваме на предсрочни избори е изцяло на ГЕРБ, заяви той.

Атанас Атанасов каза още, че срещу него е направена разработка на службите, но не даде подробности и затова няма как да се провери дали това, което казва е вярно или не. "Много мълчах, защото исках да има съвместно управление. Настоявах да има реформа в службите и знаете ли какво получих - разработка на военното разузнаване срещу мен", заяви той, като ясно пролича, че иска да се представи като жертва на службите. 

"Ще отидем при президента с ръководството на парламентарната група и с Николай Денков, но ще върнем празна папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство. Вчера следобед ГЕРБ заявиха категорично, че не желаят да участват в преговори за втория мандат. Би било чудо да има някаква промяна, но не зависи от нас. Всички видяха, че ние направихме всичко възможно и се борихме до последно за това да има правителство. Защото много добре съзнаваме като политическа сила, че близо две трети от българските граждани не желаят предсрочни избори", бяха точните думи на Атанас Атанасов в предаването "Денят започва". Вчера президентът Румен Радев обяви, че ще връчи втория мандат на ПП-ДБ днес от 15 часа.


"Господин Борисов не присъстваше на преговорите. Колегите от ГЕРБ основно ги интересуваше персоналният състав на правителството, а ние през цялото време настоявахме да съсредоточим вниманието си върху споразумението", обясни лидерът на ДСБ.

"Миналата година след тежки преговори ние направихме компромис и се съгласихме фактически да създадем коалиционно управление с политическата сила, която е наш антипод, с която ние се борихме преди това. И го направихме с оглед на националните интереси, в името на това България да има редовно управление, защото от тежката политическа криза от 3 години държавата ни беше забуксувала и във вътрешен и във външен план и имаше нужда да се излезе от тази ситуация. Припомням, че декларацията, с която беше създадено правителството Денков беше за 18 месеца управление като се ротират само премиера и вицепремиера на деветия месец. В един момент започнаха претенции за властови позиции. В тази декларация е записано, че Денков трябваше да стане освен вицепремиер и министър на външните работи. (Това не е вярно - б.р.) Няма да влизам в подробности как бяха водени преговорите. Имаше два фокуса. Колеги те от ГЕРБ отново ги интересуваше персоналния състав на правителството, искаха промени, искаха определени хора да заемат определени позиции. Ние през цялото време настоявахме да съсредоточим вниманието си върху споразумението за продължаване на съвместното ни управление, защото за нас са важни реформите", каза още ген. Атанасов.

Настоявахме да се промени механизмът на работа на службите, посочи Атанас Атанасов и повтори старата си идея за обединение на военното и цивилното разузнаване.

80% от българските граждани не искат избори, каза още той.

"Смятате ли, че някои от ръководителите ще се опита да започне на своя глава такова нещо. Разбира се, че има политическа намеса, въпросът е от кой?", коментира разработката срещу него ген. Атанасов.

"Искам да призова гражданите, ако искате да има реформи в България, да станем членове на Шенген и еврозоната - трябва да ни дадете власт, да станем първа политическа сила", призова лидерът на ДСБ.

Очаквайте подробности!

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа