Сидеров: Производството срещу мен е странно

В момента идвам в резултат на една призовка, на която пише, че ще бъда обвинен. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Сидеров пристигна в следствието с депутати от цялата парламентарна група на "Атака". Той обясни, че нарича странно досъдебното производство, като припомни, че още на 22 януари е свалил имунитета си, а днес е 12 март. Така той изчисли, че има близо два месеца откакто той е свалил имунитета си и до момента не е бил призован.

Според Сидеров има теч от следствието. Той добави, че много журналисти вече са знаели, че ще бъде призован. Той определи това като нередно и каза, че не би трябвало информация да излиза от следствието, както и показания.

Прокуратурата се очаква днес да повдигне обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай на Сидеров.

В момента го разпитват в Столичното следствие и ще бъде и обвинен по случая от края на януари. Тогава в самолета от София до Варна Сидеров придружаван от депутати от "Атака", влиза в конфликт първо с френски дипломат, а след това извън самолета се стига до сблъсък с един от пътниците и служител на реда, който е ударен.

Впоследствие главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до парламента за сваляне на имунитета на Сидеров, който сам се отказа от него.

Станете почитател на Класа