ВСС образува дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу ръководителя на Специализирана наказателна прокуратура Светлозар Костов.

11 членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) изготвиха предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу Светлозар Костов. Според тях нарушенията, които е извършил Костов са свързани със случайното разпределение на делата, неетично отношение към колегите и уронване престижа на съдебната власт. Предложението за образуване и избиране на дисциплинарен състав беше внесено днес във ВСС. Кадровиците избраха дисциплинарния състав, който ще гледа производството и те са Милка Итова, Елка Атанасова и Ясен Тодоров.

Преди заседанието на ВСС  главният прокурор Сотир Цацаров каза, че какво трябва да е наказанието, ще реши дисциплинарният състав. На въпрос дали дисциплинарното производство е достатъчно, той отговори, че най – вероятно по повод и на други нарушения съвсем скоро щял да реагира. ВСС  реши да не налага дисциплинарно наказание на съдията от ВКС Костадинка Недкова. Кадровиците уволниха и съдийката от СГС Мария Иванова. Тя беше вече веднъж уволнена от ВСС, но ВАС отмени това решение. Името на тази съдийка нашумя, покрай скандала с наложените обезпечителни мерки в полза на австрийското дружество БГ "Приватинвест".

Станете почитател на Класа