Съдът потвърди задържането на Цветан Василев

Софийският апелативен съд потвърди решението на първата инстанцията и не уважи жалбата на Цветан Василев срещу решението на Софийския градски съд, с което той не даде ход на делото по жалбата срещу искането на прокуратурата Цветан Василев да бъде задържан за 72 часа.

На първа инстанция искането на защитата на Цветан Василев мярката за процесуална принуда да бъде отменена дори не бе разгледана по същество, тъй като според съда тя е преждевременна и в този смисъл недопустима, тъй като Цветан Василев на практика не е задържан.

Днес адвокатите на банкера Константин Симеонов и Лазар Караделиев поискаха от Софийския апелативен съд да отмени решението на първата инстанция и да върне жалбата срещу искането за задържане за ново разглеждане по същество от градския съд. Това искане не бе уважено от съдията по делото в Софийския апелативен съд Красимира Медарова, която е бивш председател на Централната избирателна комисия и неуспешен министър по организацията на изборите в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Така мярката за процесуална принуда и задържане от 72 часа остава в сила и Цветан Василев следва да бъде задържан от българските власти, стига да се озове в България.

Станете почитател на Класа