Записите между Ченалова и Янева не са манипулирани, сочи експертиза на международна лаборатория

Записите между Румяна Ченалова и Владимира Янева не са манипулирани като съдържание. Това показва експертиза на международната лаборатория Акустек Лимитед, която журналистът Атанас Чобанов предаде на прокуратурата. Чобанов е собственик на платформата, в която записите бяха публикувани. Той обясни, че е избрана тази лаборатория, защото е работила с редица служби по света.

След като излезе от сградата на столичното следствие Чобанов обясни още, че според експертизата, записите са презапис на оригинала. А доколкото се установява, че има маркери на всеки пет секунди - най-вероятно става дума за специално разузнавателно средство. Такива маркери имало по случая с бизнесмена Михаил Михов (Мишо Бирата). На Акустек Лимитед бил предоставен запис с дължина от около 11 минути, в който се говори за "опраскването", че има СРС-та срещу посолства, споменава се името на главния прокурор.

Прокуратурата е приложила експертизата по досъдебното производство, каза Чобанов и допълни, че има още записи за публикуване. Чобанов заяви, че е получил отговор от Viber, за това, че данните от изпращаните съобщения се пазят 30 месеца. И допълни, че е поискал разпечатки от вътрешните телефони на председателя на СГС или главния прокурор, за да се удостовери дали те са разговаряли, предаде БТА. Novini.bg

Станете почитател на Класа