Светът по Врачански

Ж И В А К е пиеса и дебют на актьора от врачански произход Димитър Живков. Текстът обследва колорита, спецификата и необичайността на  врачанския манталитет, особеното чувство за хумор и светоглед. Режисьор е Димитър Стефанов, а сценография и костюмите са на  Димитър Димитров с музика Мартин Каров

В три забавни  разказа, проследява различни и неочаквани човешки съдби, изиграни с патос и майсторство. Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.  Един спектакъл за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.




Димитър Живков  е роден на 19.11.1984 г във Враца. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Атанас Атанасов. Работил е в театрите в Сливен и Стара Загора. От лятото на 2009 г. е актьор от трупата на Сатиричния театър. Роли на сцената на Сатиричния театър:
Втори асистент – „Олеле!” от Здрава Каменова, постановка Здрава Каменова и Георги Георгиев, 2009, Робер – „Air Tango” от Марк Камолети, постановка Атанас Атанасов, 2009, Работник - “Тайният живот на мисис Уайлд” от Пол Зиндел, постановка Боил Банов, 2010, Лекар - “Максималистът” от Станислав Стратиев, постановка Гаро Ашикян, 2011.
Играе още в „Правилата на играта” – Младежки театър „Н. Бинев”.
Снима се в киното, телевизията, дублира филми.

Премиера 29 май, в Драматично-куклен театър Враца



Станете почитател на Класа