Елена Райнова с нова роля в театър „Българска армия“

Великолепната драматична актриса Елена Райнова се върна с нова роля в театър“Българска армия“– Ивон в пиесата „Белла фигура“ на Ясмина Реза. Режисьорът Антон Угринов не случайно е избрал точно нея – артистката със завиден опит и стаж на тази сцена, претворила десетки ярки женски образи от българската и чуждата драматургия. Новото и превъплъщение е атрактивно и ефектно – Ивон е колоритна възрастна дама, която празнува рождения си ден в компанията на син и снаха.

 

http://lovetheater.bg/wp-content/uploads/2015/05/Kryshtene.jpg

 

Това е само поводът персонажите на „Белла фигура“ да се заплетат в сложни емоционални връзки, да разгърнат характерите си, да завържат приятелства или да изпаднат в конфликтни ситуации. Те търсят своя щастлив начин на живот а ла „Белла фигура“ – тоест по италиански маниер, но реалността им пречи да го постигнат. Леко изкуфялата Ивон на Елена Райнова казва твърде много истини, с които другите са длъжни да се съобразяват. И неусетно вниманието от основната интрига – тайната любовна връзка между женен мъж и красива млада дама, се пренася към рождения ден на баба Ивон.

 

Елена Райнова умее да приковава вниманието на публиката. Тя е в отлична кондиция, много подвижна и рефлективна, с чудесна дикция –пример за младите актьори, които доста често говорят така, че нищо не им се разбира.. Нищо чудно – Елена Райнова е опитна актриса, дъщеря на голям актьор – Коста Райнов, партньор на легендарната Мими Балканска и автор на оперетни либрета.

 

Наблюдавайки метаморфозите на шеметната Ивон, неусетно се връщаме назад в годините, за да си припомним очарованието на образите, които Елена Райнова извая в българското кино – Бистра в „Неспокоен дом“, Дорис Холт в „Няма нищо по-хубаво от лошото време“, естрадата певица Нели в , „Момчето си отива“, Анелия Гавакова в „Карамбол“, Маргарита в „Голямата скука“..

 

 

Тя партнираше на артисти от ранга на Иван Кондов, Георги Георгиев – Гец, Коста Цонев, Стефан Данаилов, Антон Горчев, Невена Коканова, Емилия Радева. В пиесата на Ясмина Реза „Белла фигура“ Елена Райнова търси свой подход към сложния образ на Ивон. Тя стига до гротеска, буди и смях, и състрадание, за да накара зрителите да си задават много въпроси, напускайки театралната зала.

Станете почитател на Класа