НА КОГО СЕ ОТПЛАЩА ОБРАЗОВАНИЕТО В НАТФИЗ?

Коментира се, че работните места за младите специалисти в страната са недостатъчни. Твърди се, че произведените актьори, режисьори, сценографи, художници, оператори, фотографи, монтажисти, продуценти и т.н. са неизмеримо повече от възможностите да намерят препитание по съответната специалност. Вероятно, в някаква степен е така, но не и за възпитаниците на НАТФИЗ. Едва встъпили в трети курс 80% от всички студенти в Академията вече работят, при това не като бармани, сервитьорки и туроператори.

 

 

a1

 

 

Стажуват и работят в телевизиите, радиото, театралните сцени, различни школи, създават самостоятелни сдружения, създават проекти -  успяват да обезпечат финансирането им и да ги реализират, съревновават се в международни кино и театрални форуми, встъпват в международни партньорства, стават част от интеркултурни европейски програми, някои стигат до номинации за „Оскар" и други престижни награди в областта на киното и театъра. Обикновено, едва тогава имената им се популяризират сред българското общество, а те са тук и могат да бъдат опознати – да бъдат гледани, окуражавани и подкрепяни. Абсолвентите на проф. д-р Атанас Атанасов се изявяват в „Сфумато",  Народния театър, Театър 199, МГТ „Зад канала" в края на януари, на част от тях им предстои и премиера в Драматичен театър – Сливен. Абсолвентите на проф. Иван Добчев работят на професионалните сцени в Театър „Българска армия", Театър „София", „Сфумато", Драматичен театър – Благоевград. В кукления театър на същия град играят четвъртокурсниците на доц. Майя Енчева. До дипломирането си през май те ще бъдат разпределени на куклените сцени в Русе, Сливен, а някои ще останат в Младежкия театър, където играят сега. Третокурсниците на проф. Стефан Данаилов вече са с роли в български филми, а тези на доц. д-р Пенко Господинов се изявяват в Народния театър и Театър „София". Второкурсниците на проф. д-р Ивайло Христов и проф. Пламен Марков също имат своите роли в Театър 199, „Сфумато" и Театър „София", дори първокурсниците на проф. Румен Рачев влизат в разпределение в предстоящата премиера на Сатиричния театър.

 

Не пропускайте шанса си да ги опознаете първи и да ги подкрепите, така повече от тях ще стигнат до номинации за „Оскар" и други престижни награди в областта на киното и театъра, ще се говори за България, а НАТФИЗ безшумно ще работи за това да сме одухотворено и зрящо общество.

 

 

 

НАТФИЗ Игрална програма, 21 – 27 януари 2019

 

 

 

 

 

 

22.I., Голяма сцена, 19.00 ч.

ХОРА С КУФАРИот Ханох Левин,клас проф. д-р Атанас Атанасов

 

a2

 Допълнителна информация ще откриете тук.

 

 

 

23. I., Голяма сцена, 19.00 ч.

ЛУНА С ВКУС НА НАРпо Федерико Г. Лорка,клас проф. д-р Петя Цветкова

 

 

a3

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

 

24. I.  Голяма сцена, 19.00 ч.

ПРОЦЕСЪТ по Франц Кафка,клас  проф. Иван Добчев

 

 

a4

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

 

22. I., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

ВЕЧЕР НА КЛАСА на доц. д-р Пенко Господинов

 

a5

 

 

 

24. I., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

КРЪВ И ВЛАСТпо Уилям Шекспир, Кристофър Марлоу и Джон Уебстър, клас проф. Стефан Данаилов

 

 

a6

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

25. I., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

ЧЕРНА ДУПКА от Горан Стефановски,клас проф. Иван Добчев

 

a7

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

26. I., СЦЕНА 47, 19.30 ч.

РОМЕО И ЖУЛИЕТА от Уилям Шекспир, клас доц. д-р Пенко Господинов

 

a8

Допълнителна информация ще откриете тук.

 

 

 

 

КУКЛЕН ТЕАТЪР НАТФИЗ

 

 

 

23. I., 19.00 ч., Камерна сцена на Младежки театър „Н. Бинев"

СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА И ВЪЛКЪТимпровизации по приказка на Братя Грим

подходящ за зрители над 7 години

постановка проф. Боньо Лунгов, доц. Майя Енчева и доц. д-р Константин Каракостов,

кукли Жени Лачева,

музика доц. д-р Константин Каракостов,

аранжименти Петър Рангелов и Бисер Овчаров,

звук Преслав Севери,

осветление Тодор Нисторов,

специалност АКТ,  клас доц. Майя Енчева

 

Студентите по актьорско майсторство за куклен театър при НАТФИЗ разказват една от любимите приказки – „Вълкът и седемте козлета".  С нов оригинален прочит, в три различни една от друга миниатюри, създават за публиката нови решения и образи на уж познатите герои. Спектакълът, изпълнен с много музика, песни, танци, кукли, ултравиолет и смях, е подходящ за зрители над 7 години!

 

 

a9

 

Станете почитател на Класа