Бургас аплодира "Българи от старо време"

Постановъчната версия на премиерния мегаспектакъл по едноименната повест на Любен Каравелов и оперетата “Българи от старо време” пълни салона на операта в Бургас. Жизнерадостната музика на Асен Карастоянов допада на зрителите, а оригиналният подход на режисьора Марио Николов определено привлича младите.
Близо 100 са участващите солисти, хор, балет и оркестър на ОФД – Бургас със специални гости Любомир Бъчваров в ролята на Дядо Либен и Държавният ансамбъл за народни песни и танци „Странджа” - гр. Бургас.
„Макар че повестта “Българи от старо време” е произведение, което разкрива живота на българите през ХIХ в., с проблемите, които третира, е актуална и в нашето съвремие. Като режисьор съм си поставил за цел да разкрия тази особена, типично българска народопсихология, която е уникална и неповторима“, казва Марио Николов.
От самото й създаване оперетата “Българи от старо време” се радва на изключителна популярност сред публиката. „Решението в жанр мюзикъл ми дава възможност да представя пред публиката многопластовите художествени образи и характери и да разкрия конфликтите чрез театрално-драматургичното действие в синхрон с актуалните, съвременни тенденции в световното развитие на музикално-сценичните жанрове“, обяснява постановчикът.

Станете почитател на Класа