Майкъл Джексън вероятно се е самоубил?

„Класа“

Кралят на попа може сам да е сложил край на живота си. Това съобщава лондонският в. "Ивнинг стандарт", който е получил ексклузивна информация от кръгове, близки до разследващите причините около смъртта на Майкъл Джексън. Според източника, когото вестникът определя като "добре информиран", това е станало или случайно, или преднамерено.
Изключително силният медикамент пропофол, използван за хирургическа упойка, е намерен в къщата на Майкъл Джексън след смъртта му, съобщи АФП, позовавайки се на сайта TMZ.
Медикаментът се изписва само на медицински персонал. "Недопустимо е той да бъде предписван за използване в домашни условия" - каза пред сайта неидентифициран източник.
Един от основните странични ефекти на пропофола е спиране на сърдечната дейност, ако бъде взет едновременно с обезболяващи, а дори и самостоятелно.
Черилин Лий, медицинска сестра на Майкъл Джексън, каза няколко часа преди това пред телевизия Си Ен Ен, че той я е молил без успех да му намери диприван заради тежкото си безсъние. Това е генеричното име на пропофол. Тя каза също, че човек от антуража на певеца е искал от нея същия медикамент четири дни преди смъртта му. Черилин Лий отново не изпълнила молбата, посочвайки, че медикаментът е опасен.
Много приятели и близки на Майкъл Джексън твърдят, че той е имал достъп до лекарства, които се получават само по лекарско предписание, и че те може да са изиграли роля за внезапната му смърт.

Погребват Краля на попа в неделя

Погребението на Краля на попа Майкъл Джексън ще се състои в неделя, съобщи британският телевизионен канал Скай нюз, като се позова на семейството на певеца. В сряда тялото на Джексън ще бъде върнато в калифорнийското му ранчо "Невърленд" край гр. Санта Барбара. В петък всички желаещи ще имат възможност да се простят с Краля на попа на публично поклонение. "Скай нюз" информира, че погребението на Джексън се съгласува с властите на щата Калифорния. Причината, според Асошиейтед прес, е, че според законодателството на щата некремирани тленни останки не могат да бъдат погребани извън територията на гробища /в случая в частно имение/.

Намериха завещанието, ще го представят в съда

Завещанието на Майкъл Джексън е открито. То скоро ще бъде представено в съда, съобщи адвокат на семейството му, цитиран от Асошиейтед прес. Л. Лондел Макмилън каза, че съветниците на покойния певец издирват допълнителни документи.
Завещанието дава настойничеството върху децата на майката на певеца и оставя всичките му средства в тръст, каза запознат с документа пред Асошиейтед прес. Завещанието е подписано на 7 юли 2002 г. и посочва като негови изпълнители адвоката Джон Бранка и музикалния продуцент Джон Маклейн.
Съществуването на завещание и вероятното определяне на негов изпълнител ще усложни искането на майката на Майкъл Джексън да стане управител на неговото наследство.
Действията на семейство Джексън изглежда съвпадат с волята на певеца да осигури финансово децата си, а грижите за тях да повери на родителите си.
Личният банкрут на родителите на Майкъл Джексън, за който са подадени документи през 1999 г., обаче може да попречи на майката Катрин да поеме контрола върху наследството. Според съдебните документи Катрин и Джо Джексън са посочили 24 милиона долара дългове. Единственият притежаван от тях недвижим имот е къща в Лас Вегас, оценена при подаването на документите на 290 000 долара. Банкрутът е прекратен през март 2007 г., но повече подробности не се посочват в документите.

Мемориална служба в Харлем събра хиляди фенове на „лунния пътешественик“

Хиляди фенове на Майкъл Джексън се струпаха в театър "Аполо" в Харлем, Ню Йорк, за 6-часова мемориална служба и отдадоха почит на музиката и живота му, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.
В театъра, където Майкъл Джексън е пял като дете, влизали по 600 души на служба. Опашката отвън се виела през няколко блока. Всички присъстващи обаче останали бодри въпреки голямото чакане под дъжда. Феновете размахвали бели флагове с образа на Майкъл Джексън, държали негови снимки, пеели многобройните му хитове и танцували.
В театъра се прожектирало видео с кадри от домашни филми, като се започне от детските снимки и се стигне до откъси от видеоклипове. На самотен стол на сцената била поставена черна филцова шапка с бяла ръкавица върху нея. А самата сцена била украсена с бели кремове.
„Режисьорът Спайк Лий се качи на сцената при една от службите и призова присъстващите да запомнят постиженията на Майкъл Джексън, а не негативните новини, които са чели за него“, съобщава Асошиейтед прес.
В края на всяка служба феновете оставяха на сцената донесените подаръци - малки плюшени мечета, балони, домашно направени плакати, писма. Едно от тях беше адресирано до "мъжа, който се движеше като никой друг", разказват негови фенове.
"Той знаеше, че е обичан, но не знаеше, че е обичан толкова много", каза 59-годишната Розиланд Сарджънт от Уест Ориндж, Ню Джърси.
Майкъл Джексън пее за първи път в театър "Аполо" с братята си през 1967 г., когато е на 9 години. След две години "Джексън файв" печелят там състезание за аматьори. Последната поява на Майкъл Джексън в театър "Аполо" е през 2002 г. по покана на Бил Клинтън, за да участва в кампания за набиране на средства за демократическата партия.

Трагичната кончина засегна някои сектори на икономиката на Лондон


След като отмина шокът от внезапната смърт на поп легендата Майкъл Джексън, някои лондончани започнаха да оценяват въздействието й върху икономиката - и това никак не им харесва, предаде Асошиейтед прес.
Кончината на краля на попа означава, че ще бъдат отменени 50 планирани шоу програми в лондонската „Арена О2“, която има капацитет от 23 000 места. Всички те бяха продадени за дългоочакваното турне на Джексън.
Вместо някои от програмите ще бъдат организирани други мероприятия, но загубата на поп звездата означава много празни хотелски стаи, полупразни ресторанти и тихи нощни клубове.
"Очаквахме огромна посещаемост около турнето му", изтъква Луис Такър, генерален директор на „Пайлът ин“, хотел близо до зала „Арена О2“.
В икономика, огромна и диверсифицирана като тази на Лондон, отмяната на концертите на Джексън няма да бъде усетена от по-голямата част от бизнеса, но се очаква да окаже значително въздействие върху Източен Лондон и района Гринуич около „Арена 02“, където всички хотели, ресторанти и нощни клубове разчитат на
посетителите на концерти, отбелязва АП.

За пет дни видиоклипът на звездата "Thriller" е гледан 8,5 милиона пъти

След смъртта на Майкъл Джексън видеоклиповете му привличат голям интерес в интернет, особено Thriller, съобщи Асошиейтед прес.
Фирмата за търсене на видеоклипове "Визибъл межърс" обяви, че Thriller е гледан повече от 8,5 милиона пъти в мрежата след смъртта на певеца на 25 юни. В този брой са отчетени и други версии на хита, включително и танцът на филипинските затворници.
Майкъл Джексън има много популярни клипове. 14-минутното видео Thriller от 1983 г., режисирано от Джон Ландис, си остава най-известният му запис.

Станете почитател на Класа