Барак Обама ще присъства на траурната церемония на Майкъл Джексън

„Класа“

Прощалната церемония с Майкъл Джексън ще се състои на 7 юли в залата на баскетболния шампион „Лейкърс“ - „Стейпълс сентър“, в Лос Анджелис, която побира 20 000 души, съобщи Си Ен Ен. Семейството обаче е решило да допусне само 11 000 души. Траурната служба ще започне в 10 часа сутринта местно време.
Общо 1,6 милиона са регистрациите за билети за възпоменателната служба в памет на Майкъл Джексън в Лос Анджелис, заявиха организаторите, предаде АФП. Огромното мнозинство от тях ще остане разочаровано, тъй като само 11 000 фенове ще имат възможността да отидат на място и още 6500 ще наблюдават церемонията чрез пряка връзка в друг театър в Лос Анджелис.
Концертните промоутъри от AEG, чиято собственост е “Стейпълс сентър”, заявиха в изявление, че започват отсяването на заявките, за да отстранят дублираните и направените автоматично по този начин от компютри. Компанията организатор вчера изпрати емейли на малцината щастливци, които ще получат билетите, и то безплатно.

Само с билети на прощалната служба

Организаторите призоваха феновете да наблюдават службата по телевизията, вместо да идват лично. Боейки се от стълпотворение от разочаровани поклонници на Майкъл Джексън, властите на Лос Анджелис предупредиха, че ще връщат всеки без билет от арената във вторник.
"Без билети не само че няма да ви пуснат на прощалната церемония, няма да ви пуснат даже в района на „Стейпълс сентър“, каза източник, цитиран от РИА "Новости". Предупреждаваме, че погребална процесия няма да има", заяви представителят на семейство Джексън Кен Съншайн.
Големи екрани около залата обаче ще дадат възможност на пристигналите милиони хора отвъд да станат свидетели на случващото се вътре. Специални участия ще вземат легендарни музиканти, актьори, както и парад на цирковите животни, включително слонове, тигри и други.
Говорителят на цирка The Ringling Bros Barnum And Bailey призна, че събитието във вторник ще бъде “най-великото шоу на Земята”. Точно това си бе пожелал Джексън през 2002 година, когато бе попитан как вижда своето погребение. “Това ще бъде най-великото шоу на Земята. Поради тази причина искам да има фойерверки и всичко необходимо”, каза тогава Джако.

Кралят на попа

Сред ВИП гостите ще бъдат Даяна Рос, Елизабет Тейлър и сър Пол Маккартни. Президентът на САЩ Барак Обама също е поканен и според медиите в Америка също ще бъде в “Стейпъл селтър”. “И в момента имам всичките му албуми на моя iPod. Израснал съм с неговата музика”, коментира Обама.
Кралят на попа ще бъде погребан в ковчег „Прометей“ за 25 000 долара. Той е направен от солидно количество бронз и 14-каратово злато, а вътрешността е обвита в кадифе. Производител е компанията “Америкас Бетизвил Каскет”, която изработи подобен ковчег и за погребението на Джеймс Браум през 2006 година. Тялото на попиконата ще бъде погребано без главния мозък, съобщиха организаторите в ексклузивната информация на "Мирър“. В момента патоанатоми извършват химически анализ на мозъка на певеца, за да установят причините за смъртта му. Властите смятат, че Джексън, който почина на 25 юни, е приел завишена доза наркотични обезболяващи лекарства. Изследванията трябва да продължат още две седмици. Затова семейството на Джексън решило да не чака до края на юли, а да погребе тялото без главния мозък. Кралят на поп музиката ще бъде погребан във "Форест лоун мемориъл парк" в Глендейл, северно от Лос Анджелис. В гробището, известно като "холивудско", са положени тленните останки на легенди на киното като Уолтър Дисни, Хъмфри Богарт, Ерол Флин, Кларк Гейбъл.
Церемонията ще има частен семеен характер, отбелязва изданието.

Мадона почете паметта на Краля с концерт в Лондон

Мадона почете паметта на Майкъл Джексън в събота вечерта с концерт в Лондон на същата сцена, която беше предвидена за голямото му завръщане, съобщи Асошиейтед прес.
Джексън трябваше да започне поредица от 50 концерта на 13 юли на Q2, разполагаща с 23 000 места.
Фотография на младия Майкъл Джексън се появи на сцената, докато Мадона изпълняваше Holiday, когато излезе танцьор имитатор, облечен в стила на Майкъл Джексън, който имитира
характерните стъпки и движения на "лунната походка" под звуците на Wanna Be Starting Something. След изпълнението Мадона прикани зрителите да почетат "един от най-великите артисти, които е познавал някога светът". Публиката отговори с рев на одобрение.
Около 17 000 зрители, сред които дизайнерът Валентино, дойдоха на концерта на Мадона - първия от двата този уикенд в Лондон, част от турнето Sticky & Sweet.

Бащата Джоузеф Джексън не е включен в завещанието

Завещанието на Майкъл Джексън не включва собствения му баща Джоузеф Джексън, когото Джако преди време обвини в домашно насилие в детските му години. Певецът е разпределил наследството между майка си Кaтрин, трите си деца и няколко благотворителни организации.
Според английските медии Джексън е затънал в дългове за около $500 млн., но специалисти оцениха имуществото му на повече от $700 млн. Междувременно стана ясно, че Майкъл не е преминал официалната процедура по осиновяването на нито едно от трите си деца, което увеличава шансовете на бившата му жена Деби Роу за попечителство.

Станете почитател на Класа