Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й

Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки. Легендата на българския театър напусна този свят преди по-малко от месец. В дома й тази Коледа за първи път не е имало елха. Но в него Муки грижливо пази всичко, което й напомня за неуморимия дух на Стоянка.

Не съм направила елха, нямах и желание да я правя. Чувствам, че Стоянка е все още тук. Все още се събуждам вечер да и давам лекарствата. Ставам, но нея вече я няма, разказва Муки.

 

 Филм за живота на Стоянка Мутафова иска да направи дъщеря й

 

Няма нещо свързано със Стоянка, което да не ми е скъпо. Тя казваше, че иска Нейчо да си я прибере... и си отиде на Никулден. Знам, че тя е плътно до мен. Тя искаше да не си отива само и само да не ме остави, продължава да разказва Грубешлиева.

Ние с нея бяхме много свързани. Изкарахме един живот заедно. Със сигурност много я интересува как ще я запомня. Последните месеци ми казваше, че ще ми липсва много и беше права. Стоянка си реши да си отиде, тя не искаше да се превърне в една старица, която да има нужда от помощ за всичко, казва Муки. Имам много сладко малко кученце-бебе, занимавам се с него. Вярвам също, че ако по някакъв начин вярванията съществуват, тя ще намери начин да озари пътя ми, добавя тя.

Станете почитател на Класа