Силви Вартан идва у нас с песен на Карла Бруни

Песента на Карла Бруни Je chante le blues , включена в новия албум на Силви Вартан „Всичките мъки накуп“, ще прозвучи у нас на 28 октомври, когато звездата ще пее в НДК. Сингълът вече стана хит във Франция, дори бе завъртян по френската телевизия. Двете дами – авторката и изпълнителката – се прегърнаха и разцелуваха в студиото. Силви сипе възторзи за Карла Бруни, обяснявайки, че съпругата на френския президент най-точно е усетила същината й.
Софийският гастрол на Силви е част от голямото турне, което тя предприема през есента. Стартът е на 11 септември във Венсан. Следват три големи концерта в зала „Олимпия“ в Париж – на 18, 19 и 20 септември. Изборът не е случаен. Точно тук певицата е преживяла звездните мигове от кариерата си. После - Женева, Истанбул, София, Лиеж. Навсякъде Силви ще пее в акустични зали, където ще може да общува близко с публиката. Защото през цялата си кариера тя държи именно на това – хората в залата да разбират думите й и да са готови да се смеят и да плачат заедно с нея.
Макар че живее постоянно в Лос Анджелис, Силви се чувства французойка и емоциите често я връщат в гостоприемната „Олимпия“ на „Булвар де Капусин“. За всичко това тя разказва с вълнение в обширен репортаж за последния брой на „Пари мач“. „Олимпия“ ли, та аз сама не мога да кажа точно колко пъти съм пяла там. Тази зала си е моя, нещо като роден дом. Чувствам я особено близка. Мъчно ми е за хората, които са ме слушали там, а вече ги няма“ , разказва Силви. И си припомня и българските акценти от живота си, които са белязали не само детството й, но и бъдещата й кариера на попзвезда.
"Тя винаги плаче, когато изпълнява песента „Марица“, в която се говори за нейната родна България. Смъртта на майка й преди две години допълнително я измъчва", коментира авторът на репортажа.. "С времето емоциите ми стават все по-силни....По всяка вероятност това се дължи на произхода ми.... Когато напускахме България, много добре осъзнавахме, че това, което оставаме зад нас, няма да го видим никога повече.....Имиграцията, разделите, отиващите си от този свят, включително и майка ми.... и като се добави славянският произход...всичко това изостря чувствата, любовта, зависимостите...", казва Вартан.
Тя подчертава, че "да пее, танцува, да се качи на сцената, по всяка вероятност се дължи на нейните гени". Според звездата ключовите думи за успеха са емоцията от работата, което се постига трудно - никога да не изпълняваш една и съща песен по един и същ начин, за да може всеки път да има чувства.
Всички около нея трябва да пеят, да музицират. Дори и кучето! Самата Силви е музика. През последните години се е разделила с шумните и ефектни шоу програми. Предпочита по-интимното, по-съкровеното звучене. Силви разказва откровено за личния си живот, особено щастлив през последните 15 години благодарение на мъжа до нея – продуцента Тони Скот. Двамата обитават богато жилище в Лос Анджелис, където голямата им радост е малката Дарина – осиновената дъщеря на Силви. Преди да срещне Тони, звездата бе омъжена за френската рок легенда Джони Холидей, с когото продължават да поддържат добри отношения. През 60-те и 70-те години на миналия век двойката се смяташе за най-успешния брак във Франция. „Джони ли, та това е брат ми! Каквото и да се случи, ще го приемам като брат. Зная, че е щастлив с новото си семейство и му желая винаги да бъде така. Любовта ни с Джони понякога граничеше с лудостта. Беше вулканично изживяване - тоталната страст, музиката, пътешествията, турнетата. Трябваше да управляваме младостта и емоциите си, тази невероятна въртележка, в която се движехме напред. А това невинаги беше лесно. Но на 20 години мечтите и любовта хранят душата и тялото. Беше като огън“ , казва Силви. Тя се чувства еднакво обвързана и с Франция, и с Щатите, и с България. „Днес живея еднакво щастливо и във Франция, и в Щатите. Съдбата пожела мъжът, когото обичам, да работи в Лос Анджелис. Но моята публика и повечето от най-близките ми и любими хора са във Франция. Еднакво силно обичам французите и американците. Днес, когато се обръщам назад, разбирам, че съм родена под щастлива звезда.“

Станете почитател на Класа