Жени Живкова представи уникална колекция

Дизайнерката Жени Живкова представи новата си колекция „Есен-зима 2009-2010“ на изискано парти на 16 септември в зала 3 на НДК Дефилето, озаглавено „Екстравагантна зима“, показа разкрепостеното мислене на авторката на колекцията, която винаги изненадва феновете си с нестандартни решения. „Произведенията ми са адресирани към онези жени, които държат на своята фигура и полагат постоянни грижи за нейната перфектност. Това са жените, които съумяват да съхранят момичешкото в себе си, да опазят своя младежки дух“, каза за новата колекция самата Жени Живкова. .
Колекцията е съставена от 55 облекла, разпределени в 10 взаимно свързани теми.
Силуетът на облеклата включва сака и палта с обем в горната част при раменете; също и вталени, свободно падащи и разкроени сака и палта. Акценти при тях са асиметрията и удължаването в задната част. В колекцията присъстват и класическите сака с ревери, съчетани с различни материи и изработени с декоративни тегели.
Характерно за роклите е богатото разнообразие от кройки: освен класическата права рокля доминират наборите и чупките. Модерни са срезовете в талията, ръкавите и в други важни части на облеклото. В някои от моделите дължините са над коляното, но са актуални и други решения – под и около коляното. Налагат се и роклите – сукмани.
Освен традиционните прави дълги панталони на мода идват панталоните с дължини около и над коляното, наподобяващи бермуди.
Официалната тема в колекцията „Екстравагантна зима” включва дълги черни рокли от тафта, шифон и платове с мъниста.
Модните новости за сезона са големите обемни рамене, както и асиметричните разкроени палта и рокли.
Оригинални акценти в колекцията са биетата, рюшовете, нервюрите и циповете. Десените са разнообразни - с абстрактни и флорални мотиви, с геометрични фигури или дюс. Цветовата палитра включва черно, сиво, бяло, лилаво и електриковосиньо. Актуалните материи за сезона са: вълна, студена вълна, трико, тафта, промазани тъкани, букле, платове с мъниста и пайети и фабрично намачкани платове.
Облеклата от новата колекция на модна къща „Жени стил” бяха представени от едни от водещите топмодели на “Визаж модел груп”, както и от 14-годишната дъщеря на г-жа Живкова - Андреа Стефанова. Прическите бяха дело на екип на Тодор Тошев, за грима се погрижи екипът на Кирил Чалъков.
„Екстравагантна зима” събра изискана публика. Сред гостите бяха забелязани оперната прима Райна Кабаиванска, Татяна Дончева, Светлана Шаренкова, Анна Сендова, Весела Драганова, шефката на „Жокер медиа“ Лияна Мелик-Пашаева, журналистката Велислава Дърева, Богдан Томов, Жана Жекова, Теди Кацарова, Милко Калайджиев. И представители на дипломатическия корпус уважиха събитието – дипломати от посолствата на Германия, Македония и Казахстан лично поздравиха Жени. Според дизайнерката „жените, облечени в „Жени стил”, ще заявят себе си пред света с новата си различна визия и ще изглеждат по-смели и самостоятелни. Тази колекция ще позволи на модерната жена да подчертае още по-категорично своята женственост, емоционалност и активност!”.

Станете почитател на Класа