Аристофан гостува на Сатирата

Премиерният спектакъл на „Жените в Народното събрание“ в Сатирата ще привлече на 11 октомври почитателите на уникалния автор Аристофан. С режисирането на оригиналната постановка се е заел Мариус Куркински, а носителките на "Аскеер" Йорданка Стефанова (два пъти) и Илка Зафирова ще са лидери на екипа дами, които ще вземат властта в „Жените в Народното събрание“. Първата в света феминистка пиеса, писана преди 24 века, звучи актуално и до днес. След като мъжете гледат само да си пускат кръв във войни и насилие, единствено жените могат да направят живота на хората справедлив.
Може би заради тези комунистически навеи пиесата не споделя огромния интерес на модерния театър към другите текстове на Аристофан. Но както винаги Мариус Куркински има таен ход към традиционните думи и проблеми. Той ще покаже как една политическа утопия, близка до сърцата на хората, се проваля заради компромиси и непреодолими навици. Също като днес.
Освен Дана Стефанова и Илка на сцената ще излязат още Александра Василева, Стефка Янорова, Милена Аврамова, Десислава Пашова и др.

Станете почитател на Класа