Cartier отново събужда пантерата

Една от най-луксозните компании за бижута Cartier направи нов прочит на прочутата си линия „Пантера“. Ексклузивната дизайнерска линия от пръстени ще бъда пусната в продажба във всички магазини на марката от ноември, съобщиха за „Класа“ от Cartier. Изображението на пантерата не за първи път се използва от майсторите на ювелирното изкуство. Първата подобна линия се появява още през 1940 и е дело на мадам Жан Тусент, креативен директор на марката по това време. Припомняме, че от тази година и София намери място на картата от бутици на Cartier.
Оттогава досега животното, претворено в бижута, се превръща в символ на силата и красотата и запазен знак на компанията навсякъде по света. Новата дизайнерска колекция включва освен пръстени, подходящи за носене всеки ден - в офиса или на коктейл, така и две по-големи бижута за по-специални случаи. Най-малката част струва 3100 евро, а най-скъпите са за около 6800 евро. Използвани са диаманти, оникс и злато. Тези вещи спадат към категорията must have (трябва да имаш), чиято стойност се качва всяка година. Да не говорим, че първата линия, в която се използва пантера, се изработва единствено за кралски особи.
Cartier е основана през 1847 г. Френските бижутери и сега се обръщат към богатото й минало, за да черпят вдъхновение. Cartier са най-влиятелната компания от епохата на арт деко. Братята Картие обикалят света и идеите им правят техните украшения още по-необикновени и бляскави. Сред верните клиенти на марката са филмови, музикални звезди и бизнес лидери.
Едва третото поколение Картие превръща компанията в най-престижната марка за бижутерия в света. Принцът на Уелс, който впоследствие става крал Едуард VII, нарича Cartier бижутера на кралете, краля на бижутерите. Верен клиент на марката е бил и махараджа Бхупиндар Сингх от Патиала. Семейство Картие дори успява да създаде прочутата церемониална огърлица. Това е поразителна майсторска творба, която включва диаманта De Beers с тегло 234,69 карата. Ето как, въпреки очакванията, един от най-големите диаманти в света е носен триумфално от мъж.

Станете почитател на Класа