Легендата "Мецофорте" идва в Sofia Live Club

„Мецофорте”, една от най-успешните европейски фънк-фюжън формации, гостува в столичния Sofia Live Club на 25 и 26 ноември. Групата от Рейкявик има много фенове у нас. Музикантите обещават истински празник за почитателите на джаза и рока, които ще изберат най-доброто място за жива клубна музика в столицата. Мераклиите могат да си купят билети по 45 лв. /без места/ от самия клуб или оnline, чрез сайта на Sofia Live Club – www.sofialiveclub.com.
Джаз-рок бандата ще заложи на всичко онова, което повече от 20 години я държи на пиедестала на една от най-популярните групи. Популярните парчета ще бъдат гарнирани с блестящи импровизации, които със сигурност ще атакуват сърцата на феновете.
Почти 30 десетилетия са изминали от създаването на „Мецофорте”.
Вдъхновени от музиката на Кийт Джарет, Джордж Дюк и "Уедър рипорт", четирима младежи от Рейкявик правят през 80-те години истинска революция в музикалната индустрия. Големият пробив през 1983 г. е, когато разбиват класациите във Великобритания с големия си хит - Garden Party.
Имената на исландските герои са известни на всички: Ейтор Гунарсон (клавишни), Фридрик Карлсон (китара), Йохан Асмундсон (бас) и Гули Брием (барабани).
През годините те са изнасяли концерти в повече от 30 страни, участвали са в десетки фестивали по света, издали са 11 албума, но не спират да се развиват и да поднасят великолепна музика. Желанието да преоткриват себе си води творците само напред към нови, глобални и неизживени приключения.
Незабравим ще остане концертът, който преди години момчетата изнесоха в зала 1 на НДК. Тогава те демонстративно излязоха на сцената с лентички на ръката, чрез които ясно заявиха своята съпричастност към несправедливо обвинените български медицински сестри в Либия. Чрез своята незабравима музика исландските фънкари изцяло подкрепиха всички инициативи за освобождаването на нашите сънародници.

Станете почитател на Класа