Стотици почитатели на любовната лирика аплодираха Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев

Стотици почитатели на любовната лирика аплодираха Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    14.02.2024
  • Share:

В рамките на събитието бе представена книгата "Крадец на обич" на незабравимия Евтим Евтимов

 

 

Вечерта премина в непринудена и приятелска атмосфера. Заредени от стиховете на поетите на любовта, гостите на събитието се наредиха на дълга опашка за автографи

В навечерието на Деня на любовта и виното стотици почитатели на любовната лирика дойдоха в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", за да се насладят на стиховете на най-обичаните поети на любовта: Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев.

 

 

В рамките на събитието бе представена книгата "Крадец на обич" на незабравимия Евтим Евтимов. Издателят и литературен изследовател Пламен Тотев, който е съставител на изданието, разказа за магията на човека и твореца Евтим Евтимов, за това, че всеки ще открие в книгата му стихотворенията, които обича, но ще прочете и нови, някои писани преди смъртта му.

 

 

Венко Евтимов (синът на поета) прочете стихотворения, включени в "Крадец на обич": "Високо", "Вино и любов", "Изхвърлени цветя". От името на петричкото читалище "Братя Миладинови" той връчи на Пламен Тотев диплом, с който се отличава издателската му дейност в популяризирането на творчеството на Евтим Евтимов.

 

 

Много аплодисменти получиха обичаните поети на любовта Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Те прочетоха стихотворения от най-новите си книги - съответно "Още бели нощи" и "Всички дни ще се казват неделя". Вечерта премина в непринудена и приятелска атмосфера. Заредени от стиховете на поетите на любовта, гостите на събитието се наредиха на дълга опашка за автографи.

 

https://epicenter.bg/images/news/22024/thumbs/main_Burni-aplodismenti-za-obichanite-poeti-na-lyubovta--Evtim-Evtimov--Margarita-Petkova-i-Dobromir-Banev_1707820893.webp

 

"Крадец на обич", "Всички дни ще се казват неделя" и "Още бели нощи" тази седмица са сред най-търсените книги. Търсете ги в по-добрите книжарници.

 

Снимки Стефан Тотев

 

 

 

 

Станете почитател на Класа