"Граф Монте Кристо" на театрална сцена

"Граф Монте Кристо" на театрална сцена
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.04.2024
  • Share:

Любимият ни роман "Граф Монте Кристо" от Александър Дюма оживява на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев".

 

 

 

През 1846 г. светът за първи път има възможност да прочете в цялост един от най-великите романи в историята на литературата. Класиката се поставя за първи път на българската театрална сцена под драматургията на Юрий Дачев и под режисурата на Бина Харалампиева.

Предателство, любов, жажда за отмъщение и надежда за изкупление са само част от ключовите елементи в тази завладяваща адаптация на класическия роман. Сюжетът разглежда Франция от 19-и век. За въпросите в него и за предизвикателствата в това представление, споделя актьорът Ахмед Юмер:

"Аз съм много щастлив, че работих с този екип. За пръв път работя с Калин Врачански и той много ми помогна и с фехтовката, защото аз имам такава задача в моя персонаж. Актьорски също се мисли как литературните средства се предават на театрална сцена.

 

 

Представлението "Граф Монте Кристо" по класиката на Александър Дюма поставя на сцената въпросът за отмъщението, властта, любовта. "Омразата е в дъното на абсолютно всичко", казва режисьорката Бина Харалампиева по повод представлението. А Ахмед Юмер твърди, че е неизбежно да се търси във всеки човек и въпросът за ниските страсти. Всеки притежава и добро, и зло.

След отмъщението и омразата, следва и времето за прошка, има ли място на сцената, ще разберете, ако гледате "Граф Монте Кристо" на 24 април на сцената на Младежкия театър "Николай Бинев".

 

 

Автор: Ангелина Грозева

Станете почитател на Класа