Веселин Иванов от кабинета “Орешарски” поема BiT

Веселин Иванов ще стане управител на Би Ай Телевизия, показват внесени в Агенцията по вписванията документи от новия собственик. Той ще управлява телевизията заедно със Симона Ангелова.

 

Миналата седмица братята Павел и Румен Вълневи обявиха, че продават телевизията на “Интерактив ТВ Системс България” АД. Фирмата е регистрирана в края на миналия ноември. В съвета на директорите са Мирослав Янев и Албена Атанасова, както и дружеството “Интерактив ТВ Системс ООД”. “Рестартираме проекта BIТ, за да създадем първата телевизия от ново поколение в България, насочена към младата и активна аудитория”, каза в специално изявление Янев.

 

 

Първото действие на новия собственик бе да спре всички предавания. Пред екипа все още не са представени конкретни планове за бъдещето.

 

Единствената новина засега е името на Веселин Иванов, който ще стане част от ръководството. Той беше съветник в кабинета на Зинаида Златанова, министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014). Този кабинет остана в историята с факта, че почти през цялото време срещу него имаше протести с искане за оставка. Те бяха предизвикани от избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни 2013 г.

 

Преди това Веселин Иванов е бил журналист в БНР и “България Он Ер”. Последно той ръководеше сайта “Правен свят”, където историята също е интересна.

 

Както се забелязва с просто око, метаморфозата на “Правен свят” беше рязка и забележителна след 9 октомври 2017 г. – датата, на която е обявено, че Веселин Иванов е новият главен редактор.. Екипът веднага след това е подменен изцяло. В понеделник излиза поне някаква информация.  Така промяната е обявена, но… само донякъде, защото дописката, с която изданието съобщава, че има ново ръководство, вече я няма.

 

От 2003 до 2007 година Иванов е съдебно-криминален репортер в програма “Хоризонт” на БНР. През 2005-2007 г. е специален пратеник на БНР в Триполи, където отразява делото срещу българските медици в Либия. Автор е на статии за специализираното юридическо списание “Правен свят”.

 

Иванов е първият продуцент на предаването за разследваща журналистика “Код Криминално” на bTV Media Group. В периода 2011-2013 година отговаря за връзките с медиите на Меглена Кунева и партията й движение “България на гражданите”.

Станете почитател на Класа