Навръх 8-ми март представяме Негослава Станоевич, журналист от Сърбия

София, Иван Върбанов | Навръх 8-ми март в Съюза на българските журналисти гостува г-жа Негослава Станоевич, журналист. Негица, както я наричат приятелите й, пристигна в София и за да подкрепи своята лична приятелка - Снежана Тодорова, която посвещава две изключително интересни изложби с фотографии на своя съпруг - проф. д.ф.н. Александър Федотов.

 

Негослава има над 25 годишен стаж в пресата. След приватизацията на медии в Сърбия става една от най-популярните блогърки. Казва, че пише за всичко. Пази в сърцето и душата си преживяната болка от видяното по време на бомбардировките от 1999 г. на НАТО над Сърбия. Пред очите й са картините на стотици невинни цивилни жертви.

 

Негослава Станоевич е жена, която излъчва доброта, изключително лъчезарна е и с чисти душа и сърце. Признава, че самата тя е позитивен човек, който е възпитан да бъде честен, достоен и истински в мислите и делата си. "Каквото излъчваш и правиш, това се връща при теб. Бъдете добри и ще видите как всичко в живота Ви ще се нареди!", споделя Станоевич.

 

Навръх 8-ми март я заварваме в състояние на творчески подем. Негослава бе взела пастелите и за няколко часа създаде десетки цветни графики с цветя. Творбите й излъчваха любов и слънчево настроение. Прекъснахме я, за да поговорим и да я помолим да сподели съкровените си надежди, да се доближим до спомените, да чуем мислите й.

 

Вижте срещата на Иван Върбанов с Негослава Станоевич в следващото видео:

Станете почитател на Класа