Горан Благоев свален от ефира на БНТ заради Цветан Цветанов

Горан Благоев и предаването му "Вяра и общество" са свалени от ефира на БНТ. Причината е, че водещият вече е част от партията на Цветан Цветанов, а според Закона за радиото и телевизията лице на БНТ няма право да се обвързва с политически партии и движения, обясниха от обществената медия. Благоев обаче остава продуцент в нея.

 

За свалянето на предаването първи съобщи самият автор и водещ в профила си във фейсбук. Ето какво пише той:

"Преди един час бях извикан от програмния директор на БНТ г-н Ивайло Огнянов в присъствието на неговите заместници, за да бъда уведомен, че предаването "Вяра и общество" по решение на УС на БНТ е свалено от ефир, аз вече не съм нито негов водещ, нито негов изпълнителен продуцент. Мотивите му, цитирам: във връзка с всичко онова, което стана напоследък около предаването и това, че ти не криеш, че си член на партия, УС прецени, че при тази ситуация ти не можеш повече да водиш предаването. Не си уволнен, оставаш изпълнителен продуцент на извънредните предавания, свързани с националния и църковния календар. Край на цитата.

Само ще уточня, че решение на управителния съвет все още не ми е представено. Според вече публикуваната програма на БНТ за тази седмица на 10-ти октомври във времето на предаването е предвидено предаването "Религията днес" - както ми беше обяснено с нов водещ и с нов изпълнителен продуцент. Желая им успех!!!"

"Да, има решение на управителния съвет за промяна на програмата. Вместо "Вяра и общество" ще има ново предаване, което ще представя не само православието, но и всички религии, които съществуват", каза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред "24 часа". По думите му има и решение на етичната комисия в телевизията за административно наказание на Благоев, който бил нарушил етичния кодекс.

Станете почитател на Класа