Нова рокада в Нова телевизия: Светлана Василева се завръща като шефка, Апостол Пенчев напусна внезапно

Нова рокада в Нова телевизия: Светлана Василева се завръща като шефка, Апостол Пенчев напусна внезапно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.11.2023
  • Share:

Легендарната тв шефка Светлана Василева, която бе първия изпълнителен директор на Би Ти Ви при старта на телевизията през далечната 2000 г., се завръща в голямата игра. Тя вероятно ще бъде новия прогрмен директор на Нова телевизия на мястото на внезапно напусналия Апостол Пенчев.

 

 

 

Преди около месец изненадващо за всички, Апостол Пенчев, който от 2017 г. е директор "Съдържание" в Нова телевизия, е подал молба за напускане, като вървят най-различни слухове за това. Едномесечното предизвестие изтича на 8 ноември и на практика позицията се освобождава. Това е ключов пост за всяка медиа - на практика директора решава кои предавания и филми се излъчват и в кое часово време. В последните години Нова увеличи драстично резултатите и трайно изпревари конкурентите си от Би Ти Ви, а Апостол Пенчев очевидно има ключова заслуга за това с безпогрешния си нюх да реди програма.

 

Апостол Пенчев напусна изненадващо Нова телевизия, чиято печеливша програмна схема изгради

 

Овакантената позиция трябва да бъде заета от не по-малко компетентен човек, а такива няма кой знае колко. Така е изникнал варианта да бъде поканена Светлана Василева, която също е известна като голям познавач на телевизионния пазар. Василева е била шефка на Би Ти Ви, а след това - изпълнителен директор на ТВ 7 и Нова телевизия. В момента работи за по-малка медийна група. Според източници на Lupa.bg, тя все още умува дали да приеме. Проблемът е в това, че допреди години тя все пак е била изпълнителен директор, а началник "Съдържание" изглежда като своеобразно понижение.

По-рано днес Lupa.bg извести, че Нова е назначила Десислава Проева от Би Ти Ви за директор „Стратегически партньорства и бизнес развитие“. Тя ще отговаря за развитието на нови специални проекти на водещата медийна компания и разширяване на пазарното й присъствие в нови бизнес направления.

Станете почитател на Класа