След оплождане ин витро се раждат повече момчета

При жени, които преминават през определен тип процедури за лечение на безплодие, шансът да имат момче е по-голям, отколкото да родят момиче, съобщи „Дейли телеграф“. Един от често използваните методи за оплождане увеличава шанса за момче с близо 5%, показва австралийско проучване на повече от 13 000 бебета. Жени, които преминават през ин витро оплождане, при които ембрионът са имплантира в утробата 5 до 6 дни след оплождането, раждат момчета в 56,1% от случаите. За сравнение броят на момчетата, родени в Австралия, на 100 раждания е 51,1%.
Като цяло обаче лечението за безплодие не дава отражение върху пола на бебето. Въпреки това има значителна разлика при използването на различните подходи при лечение. Например бебетата, които са резултат от интерацитоплазмено инжектиране на сперматозоиди (ICSI), при което сперматозоидите се инжектират в яйцеклетката, е по-вероятно да бъдат момичета, отколкото тези, родени при ин витро.
Но най-голямо влияние върху пола на бебето оказва етапът, в който ембрионът се имплантира. Това става или 2-3 дни след оплождането, или 5-6 дни след това. И при ин витро, и при ICSI, ако ембрионите се имплантират на по-късен етап, е по-вероятно бебетата да бъдат момчета.

Станете почитател на Класа