Какво е сапиосексуален и как да разбереш ти дали си тъкъв/такава

Много хора искат да разберат какво е сапиосексуален,  защото „сапиосексуален“ не е дума, която често използваме в ежедневието.

 

Всъщност това може да се окаже доста желано качество. Какво е сапиосексуален? Речниците определят сапиосексуалните като хора, които смятат интелигентността за изключително привлекателна. Това е функция, която те търсят при избора на партньори в живота.

 

Сапиосексуалността или предпочитанието за висока интелигентност в противоположния пол е нарастваща тенденция. Това е неологизъм или нова дума, която хората обикновено не използват.

 

Критиците казват, че думата е „осъждаща“ и че това е нещо, което претенциозните слагат на профила си за украса. Много хора се чудят, дали понятието се отнася до сексуалната ориентация на човек. Някои хора се притесняват, че подобно на други и това може да се превърне в понятие с отрицателен знак. В крайна сметка обаче е трудно да кажеш НЕ на интелигентността, нали?

 

А ти сапиосексуален ли си?

 

Вече имаш част от отговора на въпроса, какво е сапиосексуален, но какви са характеристиките на сапиосексуалността?

Може би се е случвало да получиш сигнали, че и ти си част от тази група. Тези белези на сапиосексуалността може да потвърдят твоите подозрения:

1. Нарастващо привличане

На първо място, хората ти се струват по-привлекателни след като ги поопознаеш. Тяхната самоувереност и поведение стават по – атрактивни.

 

Сапиосексуалните обикновено не долавят чара на другите от първия път, защото умът е това, което привлича вниманието им. А това не се разбира веднага. Ако си сапиосексуален, започваш да гравитираш около някого едва след като придобиеш идея за неговия или нейния интелект.

2. Предпочиташ разговорите

Сама по себе си физическата връзка не е достатъчна за теб, ако си сапиосексуален. Това не означава, че не можеш да се насладиш на такава, но означава, че умствената ангажираност те стимулира.

 

3. Добрата граматика е от голямо значение

Може да забележиш, че игнорираш съобщения от обожатели или обожателки, които използват кратки форми, латиница, цифри вместо букви и т.н. Искаш да научиш повече само за някой, който е на същото или по-високо интелектуално ниво от теб.

4. Цениш вътрешната красота

Ако си сапиосексуален, ще оценяваш необработения диамант. Няма да изпитваш привличане към някой, само защото хваща окото. Важното е какво той или тя смята, че има най-голямо значение за теб.

5. Всяко познание е привлекателно

Да не си помислиш, че сапиосексуалните оценяват само енциклопедичните познания … Те биха оценили този, който знае 10 начина да измие кухненската мивка точно толкова, колкото някой, който може да изрецитира 10 поеми на Силвия Плат. Познанието под всякаква форма е бонус, щом си сапиосексуален.

 

Да излизаш със сапиосексуален е предизвикателство. Ето какво да правиш, ако обектът на твоя интерес е особено привлечен от интелекта.

На първо място започни да изписваш правилно думи като „реакции“, „инсинуации“, „институции“ и т.н. Това не са имена на римски императори, за да слагаш Й в края на думата.

 

Преди да изпратиш SMS или нещо на Viber на своя сапиосексуален, се увери, че изречението е граматически коректно издържано.

 

Посещения в музеи и картинни галерии определено помагат.

 

Накрая помни, че сапиосексуален не означава сноб. Чувствай се свободно да признаеш, че не знаеш особено много по определени теми. Интелигентните хора не се притесняват да признаят липса на знание, просто защото има много неща, които вече знаят.

Станете почитател на Класа