ТВ7 стартира новото си публицистично предаване „7 Въпроса”

 „7 Въпроса” ще се казва новото публицистично предаване на националната ефирна телевизия ТВ7, което стартира от понеделник, 15 ноември. То ще е своеобразно продължение на централната новинарска емисия на ТВ7, чийто начален час се измества в 18.45.

Предаването „7 Въпроса” ще е с основен водещ Вероника Чанева, която  притежава опит като публицист и като водеща на новините в ТВ7. Неин ко-водещ ще бъде журналистката Валерия Касиян като в  рамките на 7 блиц въпроса, отправени към госта в предаването, ще се търси коментар на тема от деня, свързана с актуален политически, социален, културен или спортен проблем. В предаването ще има преки връзки с репортери извън студиото, както и телефонна линия, на която зрителите да се включват на живо.

 „7 Въпроса” ще се излъчва от понеделник до петък с начален час 19.45 и ще е с продължителност 15 минути.

Старта на новото публицистично предаване „7 Въпроса” е съпътстван с въвеждането на изцяло нов подход при създаването на новинарските емисии на ТВ7, който предвижда много живи връзки, по-динамични репортажи и повече разследваща журналистика.

Даниела Владимирова и Атанас Атанасов ще продължат да бъдат водещи на централните новини, а в късната емисия от 22.30 ч., както и през уикенда, Николай Чадаров ще си партнира Петя Стефанова, която доскоро беше новинар в БТВ.

 „Решихме да преместим началния час на централната ни новинарска емисия от 18.30 на 18.45, тъй като нашите проучвания показаха, че в държави като Германия най-гледаните и рейтингови новини са именно в 18.45 по RTL. ТВ7 ще продължава да бъде телевизията с първите централни новини за деня, но освен с по-ранния начален час, ще се стремим да бъдем конкурент и с по-качествено и интересно новинарско съдържание и стойностна публицистика”, заяви Евелина Колева, Изпълнителен директор на ТВ7.

Станете почитател на Класа