Шуменско Twist пуска първия бирен микс с портокалов вкус у нас

Шуменско Twist е първият бирен микс на българския пазар с портокалов вкус. Новата напитка се предлага от юли и отново залага на изпитаната комбинация от 40% бира и 60% плодов сок с 2% алкохолно съдържание. Премиерата обаче е двойна, защото паралелно дебютира и Шуменско Twist Pink Grapefruit. Така заедно - Шуменско Twist Lemon, марката е първата у нас, която предлага три различни вкуса в младата категория на бирения микс.

„Макар и нов продукт на българския пазар, биреният микс печели все повече фенове. Само за месец продажбите в категорията са се увеличили близо 4 пъти, сочат данни на Nielsen за май спрямо април 2012 година. Така тя достига около 2% от общия пазар на бира”, обясни Цветелина Милчева, Бранд мениджър на Шуменско в Карлсберг България. „За същия период делът на Шуменско Twist също е нарастнал значително. С пускането на портокаловия вкус и навлизането в активния летен сезон очакваме още по-добри резултати”, допълва тя.

Прогнозите за успех на Шуменско Twist Bitter Orange се основават на предварителните проучвания сред потребители, които категорично харесват вкуса на напитката. Допълнително основание за оптимизъм е и статистиката, която сочи, че портокаловият вкус доминира в други продуктови категории като безалкохолните напитки и натуралните сокове.

От юли на пазара излизат и новите опаковки на Шуменско Twist, като хит се очаква да станат мини стъклените бутилки от 250 мл. Трите вкуса се предлагат също в бутилка от 500 мл. и ПET от 1 л. Шуменско Twist Lemon и Шуменско Twist Bitter Orange вече могат да се намерят и в кен от 500 мл.

„Макар и не толкова категорично както при целия бирен пазар, и при бирения микс най-много продажби у нас се реализират в пластмасови опаковки. Според данните на Nielsen над 50% от покупките са именно в ПЕТ. Около 35% са в стъклена бутилка, а 15% в кен”, обясни още Милчева.

 И у нас, както и на международния пазар, феновете на бирения микс са основно сред по-младите потребители на възраст между 18 и 35 години. Проучванията на GfK показват, че той е предпочитано питие за плажа, при срещи с приятели, както и за консумация вкъщи.

Станете почитател на Класа