Урок по демокрация

Според последните проучвания нивото е на българската демокрация е достигало своето дъно. Българската демокрация е като криво огледало! Състоянието на гражданското общество остава непроменено от влизането ни в Европейския съюз, а северната ни съседка, която при влизането я „влачехме на гръб”, сега ни дава открит урок по демокрация.

Мълчанието убива демокрацията, а корупцията расте благодарение на мълчанието.

Какво се случва в Румъния?

Създават се условия за реална демокрация: провеждат се референдуми, гражданското общество свободно изразява мнение, иска се импийчмънт на Президент за нарушаване на конституционни права, оставки на Премиер има висш осъден политик….

Ситуацията при нас е корено различна!

Двадесет и две години открито се нарушават законите. Българите зад граница (около 2 милиона) са лишени на практика от Конституционните си права. И какво от това?! …. Никой не се интересува от тях, а най-малко народните избраници. Няма кой да сезира КС за тези нарушения, няма и механизъм, чрез който гражданското общество да го направи. Всички стават глухи и слепи щом влязат във властта.

И понеже сме „ отличници”, „щастливи” и „свободни” и „учим” старите демокрации на дисциплина, нека вземем малък урок по нова демокрация от „изоставащата” северна съседка.

Другата България

Станете почитател на Класа