30 000 фена пяха, танцуваха и се веселиха на SPIRIT of Burgas 2012

В продължение на 3 дни над 30 000 меломана се забавляваха на Централен плаж в Бургас по време на петото издание на SPIRIT of Burgas. Фестивалът мина изключително успешно – нямаше нито едно отменено участие на хедлайнер и сериозни инциденти.

В последните два дена, на 4 и 5 август, публиката беше тотално подивяла по време на шоуто, което SUM 41, The Prodigy, Chase&Status и Kornнаправиха.

Съботната вечер бе подобаващо подгрята от Sensor, които бяха абсолютно очаровани от пубиката и останаха да се насладят на SPIRIT of Burgasдо последния ден, разхождайки се съвсем спокойно по плажа и запознавайки се с най-верните си фенове. SUM 41 също се раздадоха, като минути преди да се качат на сцената и да подлудят всички пънк фенове, се срещнаха с 12 свои почитатели: кадри тук. Разбира се, The Prodigyбяха кулминацията на съботната вечер и не оставиха съмнение у никого защо са определени за най-добрата денс банда на всички времена. Освен най-големите си хитове като “World’s on Fire“, “Voodoo People”, “Breathe”, “Poison”, “Omen” и “Firestarter”, британското трио изпълни и парчета от предстоящия си шести студиен албум “How To Steal A Jet Fighter”. Пубиката изригна, когато Кийт Флинт развя на сцената българското знаме с огромен надпис „PRODIGY”.Тук може да видите най-добрите кадри от концерта на The Prodigy.

В неделя, 5 август, още по време на концерта на Gentleman & The Evolutionпред главната сцена имаше многохилядна публика. Типично в стила на растафарианските ценности,от главната сцена на SPIRIT of Burgas Gentleman призова за мир и сподели, че не е вярвал, че може да попадне на толкова прекрасно място и на публика, която знае всичките му песни, а ексклузивни кадри с него минути преди концерта му може да видите тук. Емоцията и адреналинът постепенно се вдигаха, когато електронното дуо Chase & Statusсе появиха пред близо 15 000 души. Заедно с Rage MC и барабанистът Анди Гангадийн шоуто беше феноменално, а всички фенове бяха запленени от визуалните ефекти и комбинацията между вокали на видеостените и лайф изпълнението на SaulиWill.

След близо едночасово скачане и танцуване, публиката остана в очакване на грандиозното шоу на Korn. Легендарният микрофон на Джонатан във формата на женско тяло и по дизайн на Гигер остана покрит до последната секунда, а когато той беше разкрит пред очите на близо 20 000 фена, плажът на Бургас буквално се разтресе от призива на публиката. Концертът, който продължи близо два часа и приключи с три биса, доказа за пореден път, че не случайно Korn се смятат за революционери в съвременната музикална история. Неповторимо шоу, съчетаващо здравия саунд на бандата и уникални визуални графики, накара публиката на SPIRIT of Burgasда пее с пълно гърло всяка една от песните на групата. Имахме щастието и да чуем „The Wall“в изпълнение на Джонатан Дейвис, минути, след като той излезе на сцената с гайда.

Една от най-големите атракции на фестивала бяха графити винилите на хедлайнерите, разположени под централния вход на SPIRIT of Burgas. И през трите дни един от най-талантливите артисти в България ESTEO рисуваше лицата на Бъста Раймс, Кийт Флинт и Джонатан Дейвис. Винилът на Кийт попадна в официалната фейсбук страница на The Prodigy, където групата качи цял албум със снимки от концерта си у нас, а този на Джонатан лично мениджмънтът на Kornпомоли да запази като спомен от участието си на SPIRIT of Burgasи час след концерта отнесе със себе си.


“SPIRIT of Burgas 2012беше най-успешното издание на фестивала до момента. Щастливи сме, че успяхме да отоговорим на всички очаквания на феновете и се справихме с предизвикателството да осигурим спокойствието и комфорта им. Получихме много поздравления и благодарности за добрата организация, както от нашите партньори и посетителите на фестивала, така и от артистите на всички 5 сцени. Смятам, че няма по-добро признание и награда за усилията и наистина неспирната работа на целия екип и мога да кажа, че това ни ентусиазира и зарежда с енергия за следващото издание. Благодарим на всички за съдействието и се надяваме следващата година лайнъпът да бъде още по-силен.“, каза Стефан Еленков, изпълнителен директор на SPIRIT of Burgas.

Станете почитател на Класа