Костов за Белене: Никоя нормална държава не води преговори с НЛО

Никоя нормална държава не води преговори с неидентифицирани летящи обекти.
Това каза пред журналисти в парламента председателят на ДСБ и съпредседател на ПГ на Синята Коалиция Иван Костов по повод новопоявилият се инвеститор за АЕЦ "Белене".
От ДСБ искат правителството официално да изиска становище от Американския департамент по енергетиката за т.нар. „инвеститор”.
„Информацията, която ние имаме, е че това е, най-меко казано, съмнителен инвеститор. В никакъв случай това не е стратегически инвеститор и ние искаме това да стане ясно, преди да се предприемат каквито и да е действия от страна на правителството или на парламента”, каза Костов.
„Тече събиране на подписи с цел да се ревизира решението на НС за прекратяване на проекта АЕЦ „Белене” и преговорите да се подновят", обяви Костов.
Това унищожава българската държава, в очите на всички останали сериозни партньори от ЕС и НАТО, защото показва, че държавата се върти като ветропоказател – днес едно, утре друго.
Това означава, че ние сами не сме в състояние да спазваме собствените си решения – започваме едно, отиваме на друго, след това се връщаме. Това е непредсказуема страна. С такава страна, не могат да се водят сериозни междудържавни отношения. Такава държава не е гостоприемна за който и да е сериозен инвеститор, коментира лидерът на ДСБ.
Костов заяви, че са получили уверение от министъра на икономиката Делян Добрев, че ще се направят постъпки и ще се поиска официално становище на Департамента по енергетика на САЩ.
Според Иван Костов, Народното събрание може да ревизира своето решение за АЕЦ „Белене”, но срещу това трябва да има сериозен стратегически инвеститор.
news.expert.bg

Станете почитател на Класа