Седем живописци на пленер в Кюстендил

Седем от най-големите имена на съвременната българска живопис ще участват в пленер, организиран от Художествената галерия "Владимир Димитров-Майстора" в Кюстендил и общинската администрация. Проявата е част от отбелязването на 130-годишнината от рождението на Майстора.

Дора Бонева, Надежда Кутева, Бистра Вълова, Ивайло Мирчев, Чавдар Петров, Димитър Чолаков и кюстендилският художник Свилен Блажев са участниците в пленера, който ще се проведе от 11 до 18 октомври. Творците ще имат пълна свобода по отношение на теми, сюжети и техники.

Седемте пленеристи ще получат творчески хонорари за участието си, осигурени от община Кюстендил, а след края на пленера ще бъде организирана обща изложба.

Михаил Калдъръмов, директор на галерия „Владимир Димитров - Майстора" - Кюстендил: Целта на пленера е от една страна да отбележим отново по подобаващ начин годишнината на Майстора, и от друга - несъмнено с творбите на тези участници в пленера, на тези известни български художници, ние ще обогатим фонда на галерията.

bta.bg

Станете почитател на Класа