Полицията разби организирана престъпна група, разпространявала наркотици в столицата

Антимафиоти и криминалисти от СДВР разбиха организирана престъпна група разпространявала наркотици в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението е проведена на територията на столицата. Реализацията е на служители от отдел „Борба с организираната престъпност“ и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на СДВР. В хода й са задържани участници в организирана престъпна група, разпространяваща амфетамин и марихуана в кварталите „Надежда”, „Толстой” и „Свобода”.
В момент на покупко-продажба на наркотични вещества в кв. „Требич“ е задържан продавачът И.Е. на 28 години, криминално проявен. Той пътувал с лек автомобил „Фиат” към срещата си с 25-годишния „клиент“ М.М. При претърсване в автомобила са намерени и иззети около 20 пликчета с бяло прахообразно вещество, 30 пликчета с тревиста маса и таблетки с характерното за екстази лого.
Непосредствено след това в къща на близка улица са задържани П.К. на 21 години, регистриран за извършени кражби, и М.С. на 27 години, регистриран за кражби, хулиганство, престъпления по чл.206 и чл.324 от НК, с ефективни присъди за участие в 2 въоръжени грабежа. При извършените действия по разследването на място са намерени и иззети пликчета с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на амфетамин, пликчета с тревиста маса, електронни везни, прибори за разфасоване на наркотични вещества и "счетоводни документи" на групата. По-късно на същия адрес е задържан и О.И. на 25 години. В управлявания от него "Форд Ескорт" са открити плик с около 200 г бяло прахообразно вещество,реагирало при полевия тест на амфтамин, записки и множество мобилни телефони.
В жилището му в жк. ”Свобода” е задържан дилърът М.П. на 20 години. Намерени и иззети са пликче с бяло прахообразно вещество, записки и мобилни телефони.
По време на среща с цел директна продажба на наркотици в жк. ”Надежда" са задържани Х.Б. на 22 години и клиентът му Т.Д. на 18 години. При задържането Х.Б изхвърлил пликче с тревиста маса, което е иззето. В жилището му са намерени и иззети пакетче с тревиста маса, плочка с остатъци от бяло прахообразно вещество, множество празни пликчета и други вещи. В апартамента е заловен и друг член на групата – К.Ц. на 20 години. При извършения обиск и претърсване на дома му, също в жк. "Надежда", са открити мобилни телефони.
По-късно след осъществена сделка в жк "Свобода" са задържани още двама. Клиентът В.П. на 29 години признал, че закупил пликче с амфетамин от И.Г. на 35 години. При претърсване на жилището на дилъра са открити две пликчета с кафяво прахообразно вещество, мобилни телефони, пари и други вещи. Той е регистриран за кражба на МПС и по чл.354а от НК
В хода на операцията е задържан и Г.С. на 26 години с прякор Буцата, регистриран за блудство, изнасилване и кражба, за когото също има данни, че е свързан с дейността на групата.
Материалите по случая са докладвани на Софийска градска прокуратура. Назначени са експертизи за установяване на точните количества и вида на иззетите наркотични вещества. Повдигнати са обвинения на седем участника в организираната престъпна група. На петима мярката за задържане е удължена на 72 часа, двама са с наложена мярка "подписка". Действията по разследването продължават.

focus-news.net

Станете почитател на Класа