Пари и милионери – истината за митовете

Хората с пари, милионерите, богаташите! Казваме го и си мислим, че те могат, имат и знаят повече от останалите. Какви са най-често срещаните митове за парите? Научи със Sin.bg

Могат да купят щастие
Едно от най-старите клишета за хората с пари е, че могат да си купят щастие. И макар да звучи леко налудничаво, повечето биха казали „Ами да, така е”. Истината обаче е, че дори и да си вземат разни неща, често прекаленото много вещи предизвикват обратната реакция – нещастие от пренаситеност.

Могат да си позволят любов
Това е друг мит, който също е абсолютно погрешен. Схващането, че човек има толкова много пари, че може да си купи любов, тръгна още от 80-те години, но истината е, че парите не могат да осигурят нито чувства, нито приятели.

Имаш най-доброто от всичко
Повечето милионери могат да си позволят всичко, така е. Въпросът обаче е, че именно те нямат нужда от прекомерно демонстриране на възможностите си. Затова е много вероятно да видим супер богати хора в нормални коли, а онези, които нямат чак толкова много, демонстрират висша класа със скъпите возила и вещи.

Имаш повече шансове
Колкото повече пари имаш, толкова повече врати са отворени пред теб. Да, ама не и в света на богатите. Ако си милионер в среда на средностатистически хора, може би си с предимство, но когато всички около теб се къпят в пари, тяхната стойност сякаш намалява и независимо колко имаш, си горе-долу на едно ниво с останалите в средата ти.

Нямат никакви грижи
Хората с много пари нямат никакви грижи? Напълно невярно. Да, може и да не се притесняват за сметки и дали ще имат възможност за почивки, но това не значи, че не мислят как да управляват финансите си възможно най-разумно, че да не обеднеят, например.

Забавляват се повече
В началото екипът на Sin.bg си мислехме, че това е вярно. Но после започнахме да размишляваме и установихме следното: Човек с много пари има възможност за много екскурзии, например. Но ако непрестанно пътуваш, в един момент някак свикваш с това еднообразие. Не очакваш нищо, защото го получаваш. И не му се наслаждаваш, защото е прекалено често случващо се в живота ти.


Станете почитател на Класа