Убит е малкият син на Кадафи

Хамис Кадафи, най-малкият син на бившия либийски лидер Муамар Кадафи е загинал в боевете край град Бени Уалид в събота, съобщи телевизия "Ал Арабия", позовавайки се на изявление на председателя на Либийския национален конгрес Мохамед ал Магриф.

Информацията за обстоятелствата около гибелта му е противоречива. Според едни сведения Хамис Кадафи е бил сериозно ранен при ареста и откаран в болница. Но според източника от Либийския национален конгрес синът на бившия диктатор е загинал. Хамис Кадафи ръководел едно от военните подразделения, сражаващи се срещу въстаниците.

И преди е имало съобщения за гибелта на Хамис Кадафи, но те така и не се потвърдиха. За съдбата на Хамис Кадафи след победата на либийската революция през октомври 2011 г. нямаше достоверна информация, а само предположения, че е възможно той да е избягал в Нигер.

Съобщението за гибелта му съвпада с годишнината от смъртта на Муамар Кадафи – на 20 октомври 2011 г. Полковникът бе хванат от група въстаници в обсадения град Сирт и убит при опит за бягство. И досега подробностите около смъртта му не са изяснени.

Според руският информационен сайт Газета.Ру Хамис Кадафи е учил във военната академия Фрунзе в Москва.
bgnes.com

Станете почитател на Класа