Хора от Девин ще блокират пътища в София заради болницата си

Хората в Девин са готови да блокират пътища в София ако не бъде решен въпроса с болницата в града. Пред БТВ жена разказа покъртителна история, че нейният син е издъхнал в ръцете й, защото не успели да го закарат бързо до болницата в Смолян.

Изпадна в кома и почина, разказа през сълзи жената. Нейният съпруг също е с инсулт и сега трябва да бъде откаран до Пловдив за преглед. Хората от Девин смятат, че лекарите от Смолян се отнасят към тях като към втора ръка.

Според председателя на здравната комисия Даниела Дариткова обаче спешната помощ в региона функционирала напълно нормално. Тя разкритикува и негативното отношение към смолянската болница. Ако болницата в Девин стане дъщерно дружество на смолянската болница, това няма да означава, че родопското градче няма да има свое лечебно заведение. Болницата в момента няма отопление и затова държавата ще инвестира повече от 1 млн. лв, дори ще се купи нова техника, припомни Дариткова.

Според кмета на Девин Цветалин Пенков вече има напредък в преговорите, след като управляващите са се отказали от идеята да поддържат в града само ДКЦ. Дълговете на болницата обаче няма да се изплащат от държавата. Председателят на Общинския съвет Живко Чепишев обаче без държавна помощ болницата е неспасяема.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа