Лорд Патън: Цунами от мръсотии заля Би Би Си

Висши служители на Би Би Си са били информирани преди три седмици, че корпорацията е публикувала невярна информация за отказа от разследване на Джими Савил, но грешката не е била коригирана до тази седмица. Забавянето в поправянето а няколкото грешки в блог от 2 октомври на Питър Райпън, редактор в „Нюзнайт”, се е отразило на генералния директор Джорж Ентуисъл и лорд Патън, председател на Би Би Си Тръст, които са направили некоректни или подвеждащи изявления по време на ескалирането на скандала около медията. Лорд Патън заяви вчера, че скандалът е нанесъл „ужасни щети” по репутацията на корпорацията, която е била залята от „цунами от мръсотии”. Той допълни, че няма да се учуди ако има оставки или дисциплинарни действия, когато приключат двете разследвания по скандала.
Патън призна, че е „изключително нещастие” че той и директорите на Би Би Си са се осланяли на невярната информация в блога, но настоя, че не може да се очаква да не се вярва на обяснението на старши редактор.
В понеделник Би Би Си поправи блога, признавайки че в него неправилно се е твърдяло, че всичките предполагаеми жертви на Савил, интервюирани от „Нюзнайт”, са се свързали с полицията.




focus-news.net

Станете почитател на Класа