Делегация на Общия съд на ЕС ще участва в дискусия в НС

Председателят на парламента Цецка Цачева ще открие дискусия на тема „Дни на европейското правосъдие в България". Във форума, който ще започне от 14.30 часа на 30 октомври в зала „Изток" на Народното събрание, ще участват делегация на Общия съд на Европейския съюз, водена от неговия председател Марк Йегер, народни представители и магистрати. Предвижда се при откриването на дискусията изказване да направи вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова.

Председателят на Общия съд на ЕС Марк Йегер ще говори пред участниците във форума за ролята на съдията на Европейския съюз в развитието на съюза. Българският представител в институцията Марияна Кънчева ще направи изказване на тема „Съдията на Европейския съюз и защитата на основните права".
За „Общият съд на Европейския съюз във факти и цифри" на форума ще говори съдията в съда Ингрида Лабучка, а Сантиаго Солдевила Фрагосо ще направи изказване по темата „Трите нива на съдебно-правосъдната система в Европейския съюз. Бъдещето на Общия съд".
От 29 до 31 октомври 2012 г. на официално посещение в България е делегация на Общия съд на Европейския съюз, водена от неговия председател Марк Йегер. Визитата е по покана на Вицепрезидента на Република България.
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще разговаря с членовете на делегацията на 30 октомври 2012 г. в 14.00 часа.
На 29 октомври 2012 г. председателят на Общия съд на Европейския съюз Марк Йегер ще има срещи с президента Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов, с председателя на Конституционния съд Евгени Танчев. Делегацията ще разговаря на 30 и 31 октомври 2012 г. и с председателите на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев и на Върховния административен съд Георги Колев, с министъра на правосъдието Диана Ковачева, както и с главния прокурор Борис Велчев.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа