Заловиха пловдивските "Бони и Клайд"

Пловдивските полицаи заловиха мъж и жена, извършили шест грабежа в домовете на пенсионерки. Двойката, която стана популярна под тепетата с прозвището „Бони и Клайд", първо упоявала жертвите си с шоколадови бонбони, пълни с приспивателни, а после на спокойствие обирала всичко ценно от жилището им.
40-годишният мъж и приятелката му на 21 г. подбирали жертвите си по обявите за отдаване на квартири под наем, като търсели възрастни, самотно живеещи жени. Отивали в жилището на оглед и привидно възхитени от условията, се съгласявали да го наемат. Преди да си тръгнат, единият от двамата поднасял кутия шоколадови бонбони на бъдещата си хазяйка, за да почерпи за рождения си ден. Още след първата хапка възрастната жена изпадала в безпаметен сън, продължаващ около 7 часа. Времето било достатъчно за пловдивските „Бони и Клайд", за да измъкнат от апартамента всички пари, ценна техника и лични документи, съобщават от МВР.
Тепърва предстоят детайлни експертизи на използваните в бонбоните опиати, по предварителни данни на криминалистите обаче става дума за комбинация от веществата акинистат и диазепам с мигновено действие.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа