Акценти в българската преса днес

В. „ПРЕСА”

Турция иска консулство и в Шумен

Анкара вече има две у нас

Турският посланик Исмаил Арамаз поиска генерално консулство в Шумен при откриването на нова машина в завод „Алкомет" в града в присъствието на премиера Борисов.

Стягаме колата за зимата поне за 600 лв.

Регулирайте светлините, проверете чистачките и антифриза, съветват от СБА

Илиана ДИНЕКОВА

Около 500-600 лева ще струва на шофьорите да стегнат колата си за зимата, пресметнаха експерти за „Преса".

в. "Новинар”

Отнемат коли, нахлули в резерват

Парламентът гледа санкциите след Коледа

АТВ-тата и автомобилите, които влизат в природните паркове нелегално, ще бъдат конфискувани. Очаква се предложението на екоминистъра Нона Караджова да бъде разгледано от Народното събрание след Коледа, съобщи самата тя.

Кухненският персонал заразил децата в Банско

И шестимата служители били заразени със стафилококова инфекция

Целият кухненски персонал на четиризвездния хотел в Банско, където са се натровили 38-те ученици от столичното 125-о училище и техните учители, е бил заразен със стафилококова инфекция.

В. „ТРУД”

Джакпотът с 3-годишен ръст

7,1 милиона лева се разиграват в четвъртък

Тото мечтата на българина покори нов връх и в четвъртък ще се разиграват 7,1 милиона лева във второ теглене на „6 от 49".

Всички големи печалби вече прибрани

В четвъртък се разиграват 7,1 млн. лв.

Рекордният джакпот в тотото бележи 3-годишен ръст, същото важи и за бдителността на играчите. Защото от 3 години всички големи печалби са прибрани от късметлиите и вече се харчат.

в. „СТАНДАРТ”

Министри в тила за вота

Пускаме бюлетини за нов парламент на 7 юли

Министрите минават в тила за вота. Ноу хауто е на изборните спецове в ГЕРБ. Те преценили, че управляващите имат шанс за повече гласове, ако сложат за водачи на листите нови, популярни лица, които са професионалисти в своята област.

Членовете на кабинета ще бъдат на по-задни позиции. Целта е с авторитета и популярността си те да осигурят още един мандат по региони.

в. „МОНИТОР”

Таксиджиите с каскети и таблети

След Нова година поръчваме кола и през нета и смартфон

Таксиджиите в София ще имат таблети и ще носят униформи. Така че след Нова година такси в столицата ще може да се поръча през таблет, смартфон или специален сайт. Устройствата обаче трябва да имат специално приложение, а такситата вече масово са с GPS. „Така клиентите ще виждат къде най-близо има свободно такси и ще могат да изберат то да ги вози, без да се обаждат на диспечер по телефона.” Това съобщи за „Монитор” съпредседателят на „Съюз такси” Спас Атанасов.

в. „СЕГА”

Под натиск от Брюксел Борисов е готов да жертва съдия Марковска

Еврокомисията потвърди още веднъж, че смята избора на конституционни съдии за опорочен

"Ако има капка истина, правилното е да се оттегли". Така премиерът Борисов коментира вчера съдбата на новоизбрания конституционен съдия Венета Марковска. Това стана, след като скандалът с избора й ескалира, Брюксел потвърди, че може да има извънреден доклад за България, а в публичното пространство се заговори за оставката и на другия избран от парламента за конституционен съдия - Анастас Анастасов.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа