Слави Бинев: Управляващите ни третират като роби, като рая

В България се създават едни шарени балони, които се опитват да ни отклонят вниманието от темите, които са наистина важни за държавата и обществото. Никой не го е грижа за хората. Никой не говори за истинските проблеми. България е заплашена от извънреден доклад на ЕК, а в правителството се държат като щрауси. Това заяви в студиото на НоваТВ Слави Бинев.

"Заравят глави в пясъка и все едно нищо не се е случило. В България ние сме единствената истинска опозиция, заяви лидера на ГОРД. На 16 ноември ще организираме митинг пред БНТ, за да може управляващите да ни видят и да разберат, че нещата в България са сериозни и на хората им е писнало.

Нас ни третират като роби, като рая", разгневи се Бинев.



Слави Бинев, независим евродепутат и лидер на ГОРД, пред Нова телевизия и предаването "Здравей, България"


Водещ: За вярата и политиката, продължаваме темата в „Здравей, България". Ще успее ли Слави Бинев да се превърне в един истинска опозиция на управляващите? Гост в студиото ни независимият евродепутат, добро утро.
Водеща: Здравейте.
Слави Бинев: Добро утро и от мен.
Водещ: Преди това не може да не ви попитаме, познавахте патриарх Максим, как ще го запомните?
Слави Бинев: Като един благ човек, като човек, който беше пример за хората, които трябва да обичат, защото за да искаш обичта на хората трябва да им я дадеш. Обичта поражда обич, той ни учеше на това, както и омразата поражда омраза.
Водеща: Хората искат духовниците да слязат при тях, чухте ги в последния репортаж. Кой би могъл, в този ред на мисли да бъде един добър следващ патриарх на България? Вашите прогнози?
Слави Бинев: Не мога да дам прогнози в никакъв случай. Това трябва да го реши единствено клира и архиереите. В реда на шегата мога да кажа, че може би единствено само Бойко Борисов може да претендира да се справи както винаги с всички въпроси.
Водещ: Заговори се за това, че архонтите може да започнат да имат глас при избора на митрополити?
Слави Бинев: Не, това са част от легендите, които се носят. Няма как, има абсолютно ясна и точна система, по която се избира патриарха и няма възможност архонтите по никакъв начин да влияят.
Водеща: Продължаваме с актуалните теми в страната, заиграването с етническата карта, искането на Ахмед Доган за нов прочит на историята. За какво трябва да ни говорят, и много тежки избори ли се задават следващото лято?
Слави Бинев: Знаете ли, всичко което виждам че се случва в България в момента, като че ли се задават шарени балони, които трябва да ни отдалечат от истинските теми. Всички знаем в момента, че новата доктрина е най-важният, жизненият стандарт на хората в момента в цял свят. Политическите идеологии отдавна са отстъпили място именно на тази причина. Поради това, като че ли се задават черни балони за да ни отдалечат от темите които много повече парят в днешно време. Вие виждате колко е съшито с бели конци когато националисти говорят по турската телевизия, примерно да речем, или когато се опитват по някакъв начин да си прокарат това, като че ли проблемите са някъде другаде. Аз съм човек, който винаги съм смятал, че човек трябва да си заравя пръст в раната, а не да се търсят други болежки. За мен това са, пак ви казвам, шарени балони, които трябва да ни отдалечат от всичките тези проблеми, и които...
Водеща: Ахмед Доган, шарен балон ли е и на кого?
Слави Бинев: Мисля, че той просто е влязъл по някакъв начин в тази конфигурация, едва ли е човек, който може лесно да бъде манипулиран, защото независимо дали имаш добро отношение към някого или лошо, не трябва човек да си затваря очите, когато трябва да уважава. Но, има нещо друго. Като че ли са готови абсолютно всички теми да повдигнат, само не да отговорят на истинските проблеми, които ние зададохме с над 10-15 хиляди души в центъра на София. Ние зададохме въпроси и препоръчахме на това управление много неща, с които трябва да се съобразява. За жалост ние не получихме отговори, мисля, че всеки един човек трябва да получи отговори, всеки един българин, аз все пак представлявам и европейските институции, представлявам Европейския парламент. Би трябвало все пак в рамките на две седмици да получа дефинитивен отговор.
Водещ: Като казахте Европейският парламент, не мога да не ви питам, сериозна ли е заплахата за България от извънреден доклад на Еврокомисията по случая Венета Марковска?
Слави Бинев: О, разбира се, знаете ли, всичко това, което ние казахме в тези 17 точки. Всъщност ще бъде изпълнено едно по едно, независимо дали като щраус това правителство си крият главите в пясъка и се опитват да не обърнат внимание на истинските проблема. Те ще се случат вече, Европа както виждате е втвърдила тона. Тя видя, че с тези препоръки елегантни и с този политически сленг който изповядваше, като че ли тука нещата минаваха в лично одобрение... Не за друго, а защото там всички доклади започват с ...уважаеми, ако обичате, ние уважаваме... и т.н., както вече хиляди пъти е казал премиера /.../ congeatulations , аз им казах, той наистина го прави. И те разбраха, че оттук нататък трябва да имат една много втвърдена позиция. При това не е тайна за никого, че всичките тези въпроси, които сега рефлектират върху европейските институции, всъщност аз съм поставял въпроса много пъти и може би точно това е причината медиите да ни елиминират. Защото в България, трябва да ви кажа, има разрешена опозиция, назначена опозиция, която може да видите във всички медии и истинска опозиция, която и се случва това, което и се случва на нас.
Водещ: Вие сте истинската опозиция, ето, даваме ви думата...
Слави Бинев: Знаете ли, вие ми я давате, но е много трудно човек да бъде компенсиран, защото трябва да бъда някакъв нов Конфуции, за да мога в рамките на малкото минути и секунди, които ми остават да мога да ви кажа за абсолютно всичко което мисля за проблемите и обществото. Но, знаете ли, тези..., дори националната телевизия, която е обществена телевизия и би трябвало да отразява всичко, което се случва в България, а не примерно какво готви бабата на еди кой си... и т..н, тя не може да види този многохиляден митинг. На 16-ти ноември ние ще направим митинг пред националната телевизия, в 11 часа ние ще съберем всички хора там, за да могат този път да ни видят. И ако пак не ни видят, ние ще се качим в техните офиси. Защото хората вече искат..., хората са нервни... Също така ще бъдем и на още едно място, на „Гарибалди", защото там е другата емблема на заиграването и на манипулирането на информацията в обществото. Това е Корпоративна банка на Цветан Василев, които по всякакъв начин се опитват да налагат едва ли не, абсолютно медийно затъмнение...
Водещ: Не ги рекламирайте в национален ефир.
Слави Бинев: Не ги рекламирам, знаете ли, мисля че отдавна това правило, че няма лоша реклама, не е вярно. Истината е, че с нашите пари, с нашите пари, защото тава са парите и на бюджета, и на бюджетните предприятия и т.н., се плаща нашето мълчание. Това е изключително опасно и ние, истинските българи, тези, които обичат..., не се бият в гърдите си в петък вечер, а сутрин само търсят вода..., а истинските хора, тези, които смятат че трябва да се направи нещо добро, те трябва да имат отношение по тези въпроси. Не може да се оставим да бъдем жертва и да не се защитим от хора, които наистина показват как ние трябва да бъдем третирани, нас ни третират като роби, като рая.
Водеща: Казахте нещо много интересно, че това, което сега излиза като неудовлетворение на Европа към нас е нещо, което на вас отдавна ви е ясно, отдавна се случва.... Какво може да очакваме като следващи стъпки на някакво недоволство от страна на Еврокомисията към България като забележки, като отрицателни доклади?
Слави Бинев: Няколко пъти..., първо, вие виждате, че в Страсбург няколко пъти се връщат дела, въобще по всички дела, които стигнаха до Страсбург, на практика им се отнема мярката. Нещо, което означава, че действително забележките към съда и въобще по точката „правосъдие и вътрешен ред" е изключително голяма, на първо място. На второ място, тук пак се опитват по всякакъв начин да не кажат за това, което се случи с гранатомета, вие знаете какво се случи тук, в рамките на тази седмица...
Водещ: Четохме тази сутрин статията.
Слави Бинев: Да, това е нещо, което..., в края на краищата, веднъж завинаги не може един човек за едно и също нещо да влезе в затвора, а друг да стане премиер...
Водеща: Освен в съдебната система, където е ясно, там има много отрицание...
Слави Бинев: Освен това, в..., това може би е едно от най-важните неща. До голяма степен това е решаващо мероприятие по всичките въпроси...шефката на ЦИК...
Водеща: Да, де, но виждате, че след всичките доклади няма кой знае какъв механизъм...
Слави Бинев: ...шефката на ЦИК Красимира Медарова ще бъде също един от големите проблеми, които ще бъдат поставени. Защото тази тема не се дискутираше по никакъв начин в нито една медия.
Водеща: Защо ще бъде един от големите проблеми?
Слави Бинев: Знаете ли, изключително опасно е, когато шефката на ЦИК, мъжът и примерно държи електронното обслужване, където също стават нарушения... Знае се кои са местата, където се получават тези..., където се случват тези неща. Тази жена е компрометирана, защото също участва в едно от делата, които наблюдавам в Европейската...
Водещ: Вие, подали ли сте сигнал за конфликт на интереси?
Слави Бинев: О, разбира се, разбира се. Не само това, аз съм информирал европейските институции и те, въпреки това, че реагират понякога бавно, но реагират абсолютно сигурно. Не може човек, който притежава толкова десетки хиляди декара, да не е споделил опита си като бизнесмен, тука означава че има нещо..., аз съм с видно невъоръжено око. Отгоре на всичкото, тази жена..., винаги се подбират хора на специални места да отиват само такива, които имат скелети в гардероба, за да бъдат лесно манипулируеми. Това е изключително нещо, това поставя под съмнение цялата изборна система в България.
Водещ: Ще следим случая с избирателната комисия...
Слави Бинев: Искам само нещо малко да кажа.
Водещ: Накратко, за финал.
Слави Бинев: Всички казват, че нещата трябва да бъдат решени като с магическа пръчка. Единственото нещо, с което нещата могат да бъдат решени като с магическа пръчка, е да има свобода на словото, повярвайте ми, това е магията. Защото само свободата на словото може наистина да обърне всички резултати, и икономически, и социални, и какво ли не. Защото човек, за да се справи с каквато и да било, трябва да познава проблема, а не да го крие. Може да ви изглеждам наивен, мечтател и т.н. и тези хора може да искат да унищожат мечтателя, но не може да унищожат мечтата им, трябва да го знаят.
Водещ: Така да приключим този разговор.
Водеща: Благодаря ви много за този разговор.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа