Завърши 81-вата Генерална асамблея на Интерпол

Завърши работата на 81-вата Генерална асамблея на Интерпол. Във форума, който се проведе в Рим, участва министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Още по-близко сътрудничество между правоохранителните и правоприлагащи органи и институции на отделните държави с цел ефективност в борбата с престъпността бе основното послание на асамблеята. Най-големият форум по рода си в историята на Интерпол, събра повече от 1000 делегати от над 170 страни.
В министерската среща, проведена на 5 ноември, участваха повече от 100 министри на вътрешните работи от целия свят. Те обсъдиха насилието, пораждано от престъпността и дискутираха прилагането на стратегии, които ще доведат до повече ефективност при противопоставянето му. Във фокуса на вниманието бяха превантивните мерки, необходими за ограничаване на насилието, както и възможни нови подходи от страна на правоприлагащите институции в отговор на новите средства и методи, използвани от престъпните организации.
В края на министерската среща министрите на всички представени на форума държави приеха декларация, призоваваща страните-членки към единен подход за ефективното справяне със съвременните предизвикателства, пред които са изправени структурите за борба с престъпността и насилието.
В 81-вата Генерална асамблея на Интерпол участваха и директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" Станимир Флоров и директорът на Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" Илия Пулов.
Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа